Na Mallorce se šíří nebezpečná bakterie Legionella

TNBiz, 19.10.2017

V oblíbeném turistickém letovisku na Mallorce se šíří nebezpečná bakterie Legionella. Nakaženo bylo dosud 18 lidí, převážně turistů, jeden člověk zemřel. Bakterie se šířila nejspíše vodou nebo klimatizací.

Nebezpečná bakterie Legionella nazývaná také legionářská nemoc, která způsobuje onemocnění dýchacích cest a může být i smrtelná, se objevila v turisty navštěvovaném letovisku Palmanova a letovisku Magaluf na Mallorce. Během dvou týdnů se bakterií nakazilo 18 lidí a jeden člověk ve věku sedmdesáti let zemřel, uvedl britský deník Mirror.

Odborníci odebrali vzorky ze všech zdrojů vody, včetně plážových sprch, místního vodního parku a fontán po celé oblasti. Pozitivní vzorky byly zjištěny v hotelu, ve kterém se nakazilo osm lidí, na další výsledky z jiných oblastí se teprve čeká. Zdravotníci také ve spolupráci s radnicí preventivně zastavili dodávku vody do postiženého hotelu. "Pozitivní vzorky byly zjištěny v hotelu, kde bydlelo osm z 18 nakažených lidí. Čekáme na výsledky z testů provedených na jiných místech," řekl deníku Mirror mluvčí regionálního zdravotního úřadu.

 

Legionella se vyskytuje především v teplovodních potrubích, sprchách, klimatizacích, ale i v řekách nebo jezerech. Bakterie se projevuje příznaky zápalu plic, jako je suchý kašel, horečka nebo zvýšená teplota. Může způsobovat i bolesti břicha a svalovou slabost.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky