Párování sýru a vína - konkrétní příklady a doporučení
Společným jmenovatelem párování sýrů a vín je také jejich častá podobnost v chuti a aroma. „Někdy může vytvořit vzájemné spojení sýra a vína ještě zajímavějším kontrast jejich chutí. Např. kombinace výrazně slaného a pikantního modrého sýra se sladkým dezertním nebo s ledovým či slámovým vínem" vysvětluje Ing. Jiří Kopáček, CSc., předseda Českomoravského svazu mlékárenského.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tipy a triky
- Budulínek, inspirace antikou i čajové konvice. Sochař Miroslav Oliva vystavuje svá díla v Bechyni (audio)
- Podzemní dům ostravského stavaře je jednou z deseti nejlepších staveb sociálního bydlení světa (audio)
- Padesát plus na cestě Via Czechia VI. pokračování
- Lucie Žáčková z organizace Nedoklubko: V Praze s námi už několik let svítí Petřínská rozhledna (audio)
- Cukrovka trápí každého osmého Čecha. Důvodem je hlavně životní styl a v ohrožení jsou již i děti
- Když přišly do jihlavského Tuzexu džíny, praskalo úzké schodiště ve švech (Příběhy z Vysočiny) (audio)