Párování sýru a vína - konkrétní příklady a doporučení
Jana Brožková, 26.10.2017
Společným jmenovatelem párování sýrů a vín je také jejich častá podobnost v chuti a aroma. „Někdy může vytvořit vzájemné spojení sýra a vína ještě zajímavějším kontrast jejich chutí. Např. kombinace výrazně slaného a pikantního modrého sýra se sladkým dezertním nebo s ledovým či slámovým vínem" vysvětluje Ing. Jiří Kopáček, CSc., předseda Českomoravského svazu mlékárenského.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Hodnocení článku
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tipy a triky
- Reparát: Technologie pomáhají učitelům vtáhnout žáky do výuky jinak (audio)
- Výlety: Zřícenina hradu Děvičky je výraznou dominantou Pavlovských vrchů. Láká historií i úchvatnými výhledy (audio)
- Co dělat, když vidím letět včelí roj?
- Dosluhuje vám plynový kotel? Přechod na nový kondenzační neodkládejte
- Středočeské příběhy: Dělám to pro radost, to je nejdůležitější, říká Blanka Šulcová (audio)
- Proměna balkonu s jedním nátěrem