Netradiční obložení v interiéru

Výklenek zdobí obklady Jika Arty Juliano beige. V dnešní době navíc existuje univerzální keramická dlažba, která je vhodná jak na podlahu, tak také na obložení stěn. Díky profesionální digitální technologii dlažba a obklady nabízejí nepřeberné množství vzorů a povrchů, které můžeme kombinovat nebo zachovat stejný dekor na podlahu i na stěny. „U pokládky obkladů a dlažby je důležité zachovat rovinnost podkladu, to je základní atribut, aby dlažba nebo obklady vypadaly po položení nebo obložení perfektně,“ vysvětluje Eduard Justa, konzultant značky Jika pro obklady a dlažbu.



Obklady a dlažbu tak můžeme použít například v kuchyni, kde často bývá volbou v oblasti mezi skříňkami kuchyňské linky. Toto místo bývá často náchylné na ušpinění, mastnotu stříkající během vaření. Keramika má vůči ostatním materiálům několik předností, jednou z nich je snadná údržba. „Keramické obklady nebo dlažbu stačí omýt vodou nebo neutrálními čisticími prostředky,“ uvádí dále odborník Justa.

Kuchyň ale není jediným místem, kde můžeme keramickými obklady nebo dlažbou obložit stěnu, zajímavě působí i například v obývacím pokoji. Velmi moderně budou působit obklady a dlažby se vzory přírodního kamene, nebo takové, které vytvářejí plastický efekt. „Keramická dlažba se hodí jak na menší plochy, tak i na ty velké. Interiér dokáže příjemně sjednotit, například pokud použijeme stejnou dlažbu na podlahu i na zeď. Velmi populární je velkoformátová dlažba, jejíž výhodou je minimum spár, což je důležité i z hygienického hlediska,“ dodává Eduard Justa.

 



Keramické obklady a dlažba se mohou kromě snadné údržby pochlubit také dlouhou životností. Pokud je dlažba dobře položená, nemusíte roky nic měnit, na rozdíl třeba od koberců nebo dřeva, které je náročné na údržbu.

JIKA

Přední česká značka JIKA patří mezi jedny z nejrespektovanějších výrobců koupelnové keramiky, koupelen, obkladů a dlažeb. Firma vznikla roku 1878, kdy byl ve Znojmě založen první evropský závod na sanitární keramiku a nádobí. Pro své zákazníky je JIKA symbolem tradice a kvality. JIKA nabízí kompletní řešení pro vaši koupelnu, ať už disponujete velkým prostorem nebo potřebujete šetřit každý centimetr.

Více informací na: http://www.jika.cz/



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky