"Novým trenérem Djokoviče bude Štěpánek," píší srbská média.

TNBiz, 20.11.2017

Posledních pár měsíců se v mediích po celém světě objevují spekulace kolem nového trenéra pro Novaka Djokovice. Nejčastěji se zmiňuje jméno Radka Štěpánka. V Srbsku už to dokonce považují za hotovou věc.

Radek Štěpánek a Novak Djokovič si spolu nejen občas zatrénovali, ale přátelí se i mimo kurt. Podle srbských médií by se osmatřicetiletý Štěpánek po nedávném ukončení kariéry mohl stát Djokovičovým novým trenérem a spolu s Andrem Agassim ho dovést zpět na tenisový trůn.

Podobné spekulace se v mediích začaly objevovat už od června. Tehdy ale Štěpánek stále věřil, že se po březnové operaci bederní páteře vrátí na kurty. Bohužel se tak nestalo. Svůj poslední zápas kariéry odehrál 19. ledna v druhém kole Australian open se včerejším finalistou Turnaje mistrů Davidem Goffinem, kterému podlehl 0:3 na sety. Teď přemýšlí co dále. Sám prohlásil, že u tenisu chce zůstat.

Djokoviče od května trénuje legendární Andre Agassi. Bývalý americký tenista radil Djokovičovi už na French Open a nechyběl ani na Wimbledonu. Po něm však Djokovič ukončil kvůli dlouhodobému zranění lokte sezónu. Oba poté ujistili, že jejich spolupráce bude pokračovat i příští rok. Agassi už ale předem avizoval, že s bývalou světovou jedničkou bude trávit jen několik týdnů v úvodu sezóny, poté by se role hlavního trenéra měl ujmout někdo jiný. Někdo jako Radek Štěpánek?

Podle srbského deníku Politika jde už o hotovou věc. Jednou z indicií má být to, že Djokovič začal Štěpánka sledovat na Instagramu. Další a tou hlavní má být vyjádření dvanáctinásobného grandslamového vítěze. Ten se nedávno nechal slyšet: „Je to bývalý hráč, který měl záviděníhodnou kariéru. Nebyl sice světovou jedničkou, ale je chytrý, vytrvalý a tenisu se vždy věnoval na sto procent. K tomu je to člověk, jehož životní hodnoty jsou v souladu s mými,“ citoval deník Djokoviče.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky