Nákup nemovitosti v dražbě může být výhodná investice

Jana Brožková, 18.12.2017
Investice do nemovitosti je běžnou metodou vytváření příjmů Dražby nemovitostí jsou dobrou příležitostí pro všechny zájemce, kteří chtějí investovat do nemovitostí. Ať už krátkodobě a nemovitost vylepšit a prodat dále nebo dlouhodobě a nemovitost pronajímat. Dražby totiž obvykle začínají na 50 procentech odhadní ceny, takže se nabízí dostatek prostoru pro jednání a rozumnou investici. Navíc výhodou dražeb je i široká nabídka. K dispozici jsou nejrůznější nemovitosti, od garáží a pozemků až po byty, rodinné domy nebo komerční nemovitosti.

Investice do nemovitosti je zcela běžnou metodou vytváření příjmů. Prvním krokem při koupi nemovitosti v dražbě je dobře si stanovit investiční parametry. Co konkrétně hledáte, jaká jsou vaše omezení, co od investice očekáváte a podobně. Důležité je také správně investici propočítat, jestli se má jednat o dlouhodobý trvalý příjem nebo s rekonstrukcí či bez nemovitost prodáte dále. Investice do nemovitostí jsou také dobrým způsobem, jak rozdělit svůj majetek a bezpečně a chytře ho zhodnotit. Samozřejmě důležité je mít spočítanou návratnost investic a zohlednit v ceně, jestli je financována z vlastních zdrojů nebo z nějaké půjčky.

Důležité je mít vždy připravenou zálohu. Nikdy nevíte, kdy mohou přijít nějaké neočekávané náklady na renovaci, údržbu nebo opravy. Samozřejmě pokud dokážete řadu věcí zvládnout vlastnoručně, ušetříte. Pro ostatní případy můžete použít zálohu.

„Dříve bývalo složité vyhledat potřebné informace týkající se nemovitostí. Ale s nástupem elektronických dražeb se vše dá snadno dohledat na internetu, můžete si jednoduše porovnat nemovitost s podobnými vlastnostmi a jednoduše podle různých kritérií vyhledat takový objekt, který bude odpovídat vašim požadavkům. V investování do dražených nemovitostí je velký potenciál. A dražby jsou využívané také kvůli rychlosti a jednoduchosti celého procesu, což je výhodné i pro původního majitele,“ říká Radim Hasman, člen představenstva společnosti Eurodražby.cz, prvního dražebníka elektronických dražeb v České republice a lídra v oblasti nedobrovolných dražeb.

U nedobrovolných dražeb mohly dříve existovat určité obavy o stavu a výhodnosti, ale právě při koupi přes důvěryhodné a spolehlivé dražební společnosti, jako jsou například Eurodražby.cz, mají investoři větší jistotu a více důvodů, proč investovat i do nedobrovolných dražeb. Navíc investice i do narušených nemovitostí se může pozitivně odrážet na celé komunitě a dané oblasti a dále zvyšovat cenu.

•••

 O společnosti EURODRAŽBY.CZ a.s.

Společnost Eurodražby.cz se zabývá realitní a obchodní činností od roku 1997. Specializuje se na nedobrovolné dražby a aukce, v tomto segmentu patří dlouhodobě mezi nejlepší na českém trhu. Podle celkového finančního objemu dosaženého vydražením majetku jsou v současné době lídrem v pořadí dražebníků. Současně jako jediná dražební společnost nabízí možnost dražby na dálku přes prostředníka, který se jí fyzicky účastní.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Dům