Kam o vánočních prázdninách? Za novinkami do liberecké iQLANDIE

Otestujete si tu zbrusu novou Dvojzvratnou páku

Odložte cukroví, vypněte na chvíli pohádky a vydejte se o vánočních prázdninách do jednoho z největších science center v zemi. V liberecké iQLANDII si totiž pro vás nachystali pořádnou vědeckou nadílku! Těšit se můžete na několik novinek v podobě interaktivních exponátů. Otestujete si tu zbrusu novou Dvojzvratnou páku, vyzkoušíte, jak se plachtí proti větru, a v expozici Kosmo vám třeba prozradí, proč uvidíte svůj obraz v zrcadle umístěném na Měsíci opožděně.

Absolutním hitem je pak čerstvě nainstalovaná vystřelovací rampa na vlaštovky. „Návštěvníci si nejdříve složí libovolné papírové letadélko, které potom z rampy odpálí,“ říká Petra Zákravská, programová manažerka iQLANDIE. V centru tedy uvidíte létat jak tradiční vlaštovky, tak i absolutní modelářské unikáty. Vedle čtyř set interaktivních exponátů tu na vás dále čeká bohatý doprovodný program – workshop Kyanotypie, akční Science show a v neposlední řadě badatelské aktivity.

Na Vánoce se pečlivě připravili i v sousedním iQPARKU, kde se děti mohou zúčastnit „badatelky“ pod názvem Barevné tóny a stát se členy vánočního orchestru nebo si vyrobit vlastní parfém během workshopu Voňavá laboratoř. I tady přibyly exponáty. Ti nejmenší si tak nově užijí Air hokej či Převrácenou kuličkovou dráhu.

iQLANDIA, o. p. s., je členem České asociace science center.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky