Bílé dveře jsou univerzální řešení do každého interiéru

Bílé dveře jako klasika i moderna V tomto období bílá evokuje sníh a mráz, přesně to, co za našimi okny zatím moc nevidíme. Bílá barva ale nemusí přinášet jen chladný dojem, v interiéru naopak převažuje efekt čistoty, elegance, harmonie a především univerzálnosti. V případě dveří v bílé barvě to platí dvojnásob. Jen těžko bychom hledali interiér, do kterého by se nehodily, bez ohledu na okolní barvy či styl. Navíc není bílá jako bílá a nejsou dveře jako dveře. Široká nabídka dveří SAPELI rozhodně potěší kdejaký vkus i peněženku. Od února budou bílé dveře v barvě SAPELI k dostání s 16 % slevou.

Bílé dveře mohou být lakované, stříkané, dýhované či laminované, v lesku či matu, hladké či s drážkami a dalšími prvky, plné nebo prosklené, zkrátka na míru. „I když se bavíme v uvozovkách pouze o bílých dveřích, nabídka je opravdu široká pro všechny místnosti. Díky propracovaným detailům jako jsou například stříbrné či černé lišty je lze snadno sladit i s interiérovým vybavením. Zákazníci mají na výběr také s ohledem na cenovou škálu,“ uvádí Petr Klíma, produktový specialista SAPELI, a doplňuje: „V SAPELI nově přibyla k ručně stříkané barvě také tzv. navalovaná barva, která využívá ekologicky šetrný proces výroby, a pořizovací cena dveří vyrobených touto metodou je nižší. I proto jsme tuto barvu nazvali bílá EKO. “

Bílé dveře jako výrazný prvek

Od bílých dveří bychom málokdy čekali, že budou hlavním vizuálním prvkem interiéru. Stane se tak například v okamžiku, kdy pečlivě vybraný design dveří umístíte na stěnu s výraznými barvami. Tak je tomu např. u atypických posuvných dveří REDE 12 s designovými geometrickými linkami a drážkou do tvaru písmene V. Výška dveří 210 cm a netradiční zadní uchycení na posuv Minima zaujme hned na první pohled.

Bílé dveře jako nenápadné doplnění interiéru

Pokud chcete dveře naopak upozadit, kombinujte jejich bílou barvu s bílým nábytkem nebo je opticky schovejte do světlé stěny. V době popularity skandinávského stylu zařízení domácnosti není těžké vytvořit z bílých dveří funkční doplněk interiéru stejně jako bílý nábytek doplněný jemnými tóny. Model dveří HARMONIE 83 v bílé hladké barvě s prosklenou výplní je elegantním a dokonale propracovaným řešením.

Voděodolné dveře ELEGANT 10 v bílém matu dokonale splynou s okolní stěnou. Přispěje k tomu bezfalcové provedení, které opticky schová panty, stejně jako skryté zárubně. Dveře jsou tak v jedné linii se zdí bez výstupků a díky možnostem výroby lze sladit odstín dveří také s výmalbou.

Kombinace detailů napříč interiérem

Jednotný dojem dodá využití stejných ozdobných prvků u dveří v i interiéru. Jednou z variant mohou být dveře LOTOS s elegantními kovovými proužky ve stříbrném nebo černém provedení, na které mohou navázat linky v omítce či na tapetě a následně opět gravírované linky v prosklené výplni dalších dveří. Na první pohled tak bude vidět propracovanost interiéru a designérské oko majitele.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry