Domy, byty, garáže, ale i mlýn, zámek a koně: stát prodává majetek

TNBiz, 22.1.2018

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) na svých webových stránkách nabízí desítky bytů, pozemků či domů, které si může koupit každý. K mání jsou ale i nezvyklejší položky - třeba hrad, sada nožů nebo velké balení dobíjecích kupónů pro mobilní telefony.

Pozoruhodné jsou momentálně dvě položky, které úřad na svém webu nabízí, i když nejsou rozhodně pro každého. Jedná se o hrad na Bruntálsku a mlýn na Kolínsku.

Objekty jsou zajímavé samy o sobě a cena, za kterou se dají pořídit, je taktéž nezvyklá. Dívčí hrad totiž stát spolu s přilehlými pozemky nabízí za minimální cenu 3,3 milionu korun, což je méně než stojí byt v Praze.

Podobně areál mlýnu Pášov, který byl přestavěn na rekreační středisko a patří k němu mimo jiné pět chatek, je k mání za cenu pod tři miliony korun.

Úřad pochopitelně nabízí i obyčejnější položky - pozemky, byty, rodinné domky nebo garáže. V nabídce movitého majetku pak zaujme třeba sada nožů, ale také velká balení dobíjecích kupónů mobilních operátorů. Ty jsou nabízeny za o něco nižší cenu než v obchodech, ale i tak nejmenší balení stojí několik desítek tisíc korun.

ÚZSVM prodává i několik koní různého věku, minimální cena za jednoho se pohybuje kolem deseti tisíc korun. V nabídce je i tříletý kříženec rotvajlera a staforda Dolf, kterého úřady odebraly předchozímu majiteli.


Výběr nabízených nemovitostí najdete přímo na stránkách úřadu.


 


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy