Kouzlo černé barvy čaruje také v jedinečné kuchyni

Není náhodou, že hitem letošní sezony jsou černé kuchyně

V čem tkví kouzlo černé barvy? Kdo ví… Možná je to v její sofistikovanosti, eleganci nebo nádechu tajemna, který z ní zcela nepochybně vyzařuje. Jisté ale je, že tahle barva je sexy, luxusní, zároveň ale není okázalá a ladí jí to se všemi možnými detaily, a to jak na oblečení, tak i na nábytku - kuchyně nevyjímaje. Výsledek? Černá kuchyně: funkční, nadčasová a elegantní!

Není náhodou, že hitem letošní sezony jsou černé kuchyně v matném provedení, tedy naše Arcos Edition v provedení Nano Black. Matná, zároveň však na dotek sametová vrstva Arcos Supermat totiž vytváří na površích skříněk a pracovních desek ochranný štít díky antibakteriální nanotechnologii. Ten ve studiích Schmidt najdete hned ve třech odstínech. Jeho devizou je vysoká odolnost vůči vlhkosti, s níž jde ruku v ruce i dlouhá životnost materiálu.

Elegantní jedinečnost a industriální styl je rozbitý kontrastními dvířky v podobě surového dřeva odstínu Murphy. Sluší jim to například s černými vestavěnými spotřebiči.

Nalaďte se na detaily

Nebojte se být nároční. Nezáleží na tom, jestli disponujete velkorysým interiérem nebo se snažíte zařídit malou kuchyň v městském bytě, úložných prostor nikdy nebudete mít nadbytek. Přesvědčte se o funkčnosti našich důmyslných systémů pro ukládání kuchyňského náčiní, důvtipných rozdělovačů do šuplíků a sofistikovaném skladování v potravinových skříňkách.

Extra široké přihrádky a vnitřní organizéry z řady Latitude poskytují dostatek prostoru pro veškeré vaše příbory. Hrnce a pomůcky pro přípravu pokrmů lze snadno umístit pod varnou desku, což k nim zaručí rychlý přístup přesně ve chvíli, kdy je nejvíce potřebujete. Pod dřez lze nainstalovat mimořádně velké výsuvné systémy, takže mycí přípravky, kartáče a houbičky nemusí být na očích a přitom budou stále po ruce.

Beze zmínky nesmí zůstat propracované osazení dřezu s elegantním kohoutkem z ušlechtilé oceli a navíc v kombinaci s odtokovými kanálky pro odkapávání přebytečné vody, které jsou vyfrézovány přímo do pracovní desky. Deska se tak obejde bez spár, ve kterých by se časem chtě nechtě usadil nevzhledný vodní kámen.

Štíhlý design jednotlivých komponentů se pak stará o dynamiku celého prostoru a vaše nová kuchyň ze sebe vyzařuje přesně tu domáckou atmosféru, jež by každá kuchyň měla mít.

Ať už potřebujete zbrusu novou kuchyň nebo tu původní chcete oživit, jsme si jisti, že pro vás máme řešení, respektive naši šikovní designéři. Jsou totiž vyzbrojeni rozsáhlým spektrem barev, materiálů, textur, povrchových úprav a také nekonečnou zásobou nápadů. Záleží jen na vás, zda zvolíte hit letošního roku, Nano Black či dáte přednost spíš luxusnímu mramorovému provedení Marmor nebo se rozhodnete například pro decentní Cliff…

Možných kombinací je ale samozřejmě mnohem víc. Mramor. Kov. Beton. Sklo. Industriální prvky. Záleží zcela na vašem vkusu a představách o vysněné kuchyni.

•••

Historie společnosti Schmidt se datuje až do roku 1934, kdy její zakladatel, Hubert Schmidt, v Německu zakládá první firmu na stavbu domů. Díky tomu poznal do detailu, na co se při výrobě kuchyní a dalšího interiérového vybavení zaměřit a roku 1946 začíná vyrábět nábytek. V roce 1950 se firma stěhuje do Francie již pod názvem Schmidt. Od té doby až do dnešního dne představuje značka dosažitelný luxus pro všechny, kteří se jím rádi obklopují. Mezi výrobci kuchyní a interiérů na míru je jedničkou ve Francii a se svým počtem 433 poboček je evropským leaderem v množství showroomů.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně