Správná svačina: neodbývejte se jen rohlíky

Rubrika: Tipy a triky
Jana Brožková (Bydlet.cz), 11.03.2018
I večeře může být jednoduchá pochoutka

I z obyčejného chleba se dá vykouzlit skvělá svačina nebo večeře. Chlebový sendvič plněný slaninou a sýrem, zapečený na grilu se zakysanou smetanou, ozdobený volským okem a pažitkou. Zní to možná složitě, ale příprava není tak pracná, jak by se zdálo. Víte, jak poznáte vhodný chléb na přípravu této pochoutky? Správný chléb by měl po zmáčknutí zapraskat a spodní kůrka by měla po poklepání „zazvonit“.

RECEPT NA ZAPEČENÝ CHLÉB S VEJCEM

Počet porcí: 2
Doba přípravy: 40 min.

Ingredience:

· 4 krajíce chleba

· 1 lžíce kečupu

· 2 vejce

· 100 g slaniny

· 100 g strouhaného sýra na náplň (viz 1. bod postupu)

· 50 g strouhaného sýra do směsi na zapečení (viz 3. bod postupu)

· 4 lžíce zakysané smetany

· 50 g másla

· sůl, pepř

· pažitka

Postup:

1. Chléb potřete kečupem, na něj poklaďte slaninu a sýr a poté přiklopte druhou částí potřenou máslem. Stejným způsobem připravte i druhý „sendvič“.

2. Na pánvi opečte chleby z obou stran dozlatova a poté je položte na plech.

3. V misce smíchejte zakysanou smetanu se strouhaným sýrem a lžičkou nasekané pažitky. Osolte a opepřete.

4. Zakysanou smetanu navrstvěte na každý sendvič a poté plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C, nastavené na program „gril“.

5. Chleby pečte dozlatova a poté je z trouby vyjměte.

6. Vejce připravte jako „volská oka“ a podávejte je na chlebech. Osolte a opepřete, ozdobte nasekanou pažitkou.

Názory na článek  Správná svačina: neodbývejte se jen rohlíky
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Tipy a triky