Zapomenuté místo kuchyně: chytré řešení prostoru pod dřezem

Využijte prostor pod kuchyňským dřezem

Dokonce i v nejmodernějších kuchyních existuje místo, které často bývá využíváno jen ledabyle nebo dokonce zcela opomíjeno. Ptáte se které? Je to prostor pod kuchyňským dřezem. Jeho praktické využití v minulosti bylo tristní a ani jeho současné vnitřní uspořádání mnohdy není příliš efektivní, natož pak estetické. Důvodem je těžko uchopitelný prostor, obvykle naplněný změtí čisticích prostředků, hadrů, houbiček, tablet do myčky, případně i košů na odpadky, umocněný samotným dřezem a spletí odpadních trubek.

Zatímco většina výrobců se soustředí pouze na zakrytí nevzhledného odpadu, my ve Schmidt zastáváme názor, že i dřezová skříňka může být vysoce funkční a zároveň vzhledná.

Z našeho pohledu je absolutní win-win volbou přenechání prostoru pod dřezem košům na tříděný a směsný odpad. Poměrně velký prostor, který přeci jen nesplňuje tak vysoký hygienický standard jako ostatní kuchyňské skříňky, je dokonale využit a zároveň je nevzhledná a mnohdy nepříliš voňavá součást kuchyně efektně ukryta, ovšem s tím, že vše zůstává prakticky po ruce. “Třešničkou na dortu” pak je, že nad koše lze umístit poličku pro odložení menších věcí, jako jsou například smetáček a lopatka anebo drobnosti, které by jinak zapadávaly.

Dalším chytrým řešením je police, která prostor rozděluje horizontálně na dvě části:

- horní díl nabízí plochu pro ukládání drobných kuchyňských nezbytností, jako jsou třeba houbičky, hadry, utěrky apod.

- spodní díl skříňky pak může být opatřen zásuvkou, kterou lze rozčlenit pomocí organizérů a uložit do ní například čisticí prostředky, tablety do myčky a další nezbytnosti, které musí být stále na dosah, ale nemusí být na očích.

Podobnou možností je pak dělící příčka, která si s prostorem dřezové skříňky poradí ve vertikálním směru. Toto řešení umožňuje:

- členité dělení

- organizéry

- výsuvné systémy s vysokou nosností

To vše pomáhá udržet v této velmi specifické, avšak nezanedbatelné části kuchyně bezchybný pořádek.

Posledním, ale neméně důmyslným řešením prostoru pod dřezem, je výsuvný panel sestávající z několika plastových boxů umístěných prakticky nad sebou. Tento systém dokáže optimálně využít hlavně místo na okrajích skříňky a dá se kombinovat s dalšími organizéry či jinými zásuvkami, aby co nejlépe vyhovoval individuálním potřebám každého klienta.

Přijďte se inspirovat do studia Schmidt. Ukážeme vám, že i pro vaši kuchyni máme chytré řešení.

Historie společnosti Schmidt se datuje až do roku 1934, kdy její zakladatel, Hubert Schmidt, v Německu zakládá první firmu na stavbu domů. Díky tomu poznal do detailu, na co se při výrobě kuchyní a dalšího interiérového vybavení zaměřit a roku 1946 začíná vyrábět nábytek. V roce 1950 se firma stěhuje do Francie již pod názvem Schmidt. Od té doby až do dnešního dne představuje značka dosažitelný luxus pro všechny, kteří se jím rádi obklopují. Mezi výrobci kuchyní a interiérů na míru je jedničkou ve Francii a se svým počtem 433 poboček je evropským leaderem v množství showroomů. Schmidt je také jediný a první výrobce kuchyní, který získal pětici certifikátů zajišťujících kvalitu, bezpečnost i šetrnost k životnímu prostředí (ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001 a ekologickou certifikací PEFC). V současné době má společnost v ČR 4 pobočky. V Praze, Brně, Ostravě a ve Zlíně.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně