Vaše oblíbená káva: co vše o vás vypovídá?

Jakou kávu pijete nejraději?

Řekni mi, jakou kávu piješ, a já ti řeknu, kdo jsi. Věděli jste, že obliba určitého druhu kávy vypovídá něco o vaší povaze? Jejím výběrem prozrazujete víc, než si možná myslíte. Kterému kávovému nápoji dáváte nejčastěji přednost vy? Otestujte se!

Nápoj máte vybraný, tím to ale nekončí. Svůj temperament můžete odtajnit už při výběru zrna pro přípravu kávy. V dobrých kavárnách vám dají na výběr, z jakého zrna si přejete kávu připravit. Například v pražských kavárnách Costa Coffee si při přípravě oblíbeného kávového nápoje můžete vybrat mezi stálou variantou kávové směsi Mocha Italia (silnější káva) nebo zbrusu nové kávy – 100% arabiky z jihoamerického Peru. Ta je charakteristická ovocným aroma a jemnou chutí. Peruánská káva nezůstane v sortimentu natrvalo. Jde o limitovanou edici, která nahradí kávu z Kolumbie, tu mohli zákazníci ochutnat loni na podzim. Věřte, že ať sáhnete po jakékoliv kvalitní kávě, bude mít na vás pozitivní účinky. Zlepší hladinu energie, nálady a fungování mozku. A to už stojí za návštěvu kavárny.

Klasické Espresso: Jde si za svým

Espresso nabízí ryzí chuť kávy bez příkras. Takoví jsou i příznivci tohoto nápoje. Jsou to rození vůdci, kteří jsou zvyklí tvrdě pracovat, zbytečně nemluví a jdou za svým. Zdají se být nepřístupní. Když si k nim ale najdete cestu, porozumíte jim. Jejich výrazná osobnost inspiruje okolí.

Caffe latte : Nedělá unáhlená rozhodnutí

Láska ke Caffe latte bývá spojená s váhavou povahou. Vyznavači Caffe latte se často drží zpátky, vše promýšlejí do hloubky a při rozhodování zvažují všechny alternativy. Neradi spěchají a velmi jim záleží na tom, aby se cítili příjemně. Ranní Caffe latte je jen jeden kamínek z harmonické mozaiky, kterou si jeho milovníci pomalu a s rozvahou skládají.

Dvojité Espresso: Vyznává logiku

Kdo si dává dva shoty Espressa? Praktičtí lidé, kteří uvažují logicky, nestaví vzdušné zámky a nepodléhají vrtochům. Jsou zvyklí podávat vysoké výkony; nejlépe pracují, když dostanou jasné a přesné instrukce. Dvojitá dávka kávy jim pomáhá udržet si jasnou hlavu a velké pracovní nasazení.

Cappuccino: Drží si úroveň

Ten, kdo často popíjí Cappuccino, bývá velmi sofistikovaná osobnost s vytříbeným stylem a vkusem. Rozhodně od něj nečekejte hloupé nebo netaktní vtipy na adresu druhých. Drží si úroveň, ale dokáže být při tom kreativní. Díky citlivému jednání s lidmi je ve společnosti velmi oblíbený.

Americano s mlékem a cukrem: Může vás překvapit

Černou kávu s mlékem a cukrem pijí lidé, kteří dokáží překvapit. Na jedné straně působí velmi organizovaně a spořádaně, na druhé straně občas rádi zapomenou na všechna pravidla a dělají si, co chtějí. Když je poznáte blíže, zjistíte, že se snaží najít rovnováhu mezi logickou a bohémskou stránkou své osobnosti. Stejně jako strohou chuť Espressa vyvažuje sametové mléko a sladký cukr.

Frostino: Žije teď a tady

Frostinu holdují lidé s dobrodružnou srdečnou povahou, kteří jednají spontánně. Nedá se od nich očekávat, že budou mít jasný plán na každý den. Milovníci Frostina žijí „teď a tady“. Jejich radostná pozitivní nálada přitahuje společnost, takže nebývají často o samotě. Protože jsou doslova nabití energií, nepotřebují se povzbuzovat kofeinem. Kávu pijí spíše pro radost.

Více na www.costa-coffee.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky