Investiční bydlení v Česku již levnější nebude, tvrdí developer

Jana Brožková, 23.3.2018
Předpoklad cenového nárůstu u novostaveb je 5 %

Česká republika patřila v loňském roce k evropským zemím s nejrychlejším růstem cen bydlení. I když se letos trh bude pravděpodobně stabilizovat, zkušený developer rezidenčních nemovitostí Geosan Development očekává cenový nárůst u novostaveb o dalších cca 5 %. Poptávka po bytech ve větších městech totiž zůstává vysoká a počet volných bytů je stále nedostatečný. Vzhledem k současným cenám, které u nových bytů atakují hranici 100 tisíc Kč za metr čtvereční, a zároveň ke zpřísnění podmínek pro získávání hypoték si však velká část zájemců nemůže vlastní bydlení dovolit. Stále atraktivnější se proto stává nájemní bydlení, které na druhé straně představuje ideální příležitost pro investory.

Investice do kvalitní nemovitosti ve vyhledávané lokalitě s dobrou dopravní dostupností je dlouhodobě považována za jednu z nejbezpečnějších investic. Ani s ní však není vhodné otálet, protože lepší podmínky pro pořízení nového bytu již nebudou. Investorům aktuálně nabízíme ještě výhodnější zhodnocení jejich financí: v projektu Element Letňany za ně po dobu celého jednoho roku pokryjeme náklady spojené s provozem bytu, jako je vodné a stočné,“ komentuje Lada Kuncová, vedoucí prodeje a marketingu společnosti Geosan Development.

Rezidenční projekt Element Letňany vyrůstá od ledna letošního roku v ulici Tupolevova v Praze 9 - Letňanech, které se od dostavby metra linky C těší velkému zájmu investorů. Po svém dokončení v prosinci 2019 bude čítat 107 bytů v dispozicích od 1+kk do 3+kk. Prodej byl již spuštěn, přičemž vekou část nabídky tvoří hojně vyhledávané byty 2+kk.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba