Letní dětský tábor: spěchejte s výběrem, kapacity se rychle plní

TNBiz, 9.4.2018

Pokud uvažujete o tom, že teď přihlásíte své dítě na letní tábor, můžete narazit. Kapacity prázdninových táborů jsou totiž většinou naplněné a ty příměstské se bleskovou rychlostí plní. Podle České rady dětí a mládeže je zájem způsobený populační vlnou a také tím, že reference o jednotlivých táborech jsou čím dál tím lepší.

Obsazeno, vyprodáno, hlásí webové stránky s nabídkou letních táborů pro děti. I když popularita pobytových táborů relativně klesá, organizátoři si na nezájem rozhodně nestěžují.

"Nám se ty děti vrací, vrátí se skoro 100 procent dětí, co s námi byli loni, takže my nepropagujeme. Máme tým vedoucích, kteří tam jezdí strašně dlouho. Jak jsme oznámili, že opět jedeme, tak během týdne bylo plno," řekla TV Nova Lenka Bartoňová z organizace Děti Českého ráje.

Největší zájem o klasické tábory přetrvává na Vysočině, v Jihočeském a Středočeském kraji. Nejvíce obsazených příměstských táborů zaznamenává Praha, Sokolov nebo Brno. V kurzu jsou tábory se zajímavým programem jako třeba chovatelský, paleontologický nebo modelářský.

"My máme připraveno celkem 76 příměstských táborů a velká většina je jich bohužel obsazena. Třeba stanice přírodovědců už má beznadějně své tábory zaplněny," uvedl Libor Bezděk, ředitel Domu dětí a mládeže Praha.

Zájem o sportovní tábory potvrzují organizátoři z Inlineskoly. "My máme aktuálně naplněno 90 procent. Lidé jsou spokojeni se sportovními tábory, už máme hodně táborů úplně obsazených," řekli TV Nova.

"Velmi často se setkáváme také s tím, že třeba dítě jede na pobytový tábor na začátku prázdnin a konec prázdnin stráví na příměstském táboře," popisuje nový trend Ondřej Šejtka z České rady dětí a mládeže.

Rodiče, kteří chtějí o prázdninách poslat své dítě na tábor, by s rezervací rozhodně neměli příliš otálet.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky