Hypoalergenní povlečení pro Vaše zdravé spaní

REKLAMA       Inzerce, 16.4.2018

Jste alergik a sháníte povlečení, ve kterém se Vám bude dobře usínat? Projděte si základní fakta, která vám do budoucna mohou pomoci se správným výběrem.


Povrchové úpravy proti bakteriím

Lákavě prezentované úpravy proti plísním nebo bakteriím pro Vás budou zbytečně vyhozenými penězi. Povrchové úpravy dlouho nevydrží, postupně se vytrácí praním a za relativně krátkou dobu nejsou vůbec účinné.

Pozor na umělé materiály

Pro astmatiky a jedince s citlivou pokožkou byste měli vždy volit povlečení z přírodních prodyšných materiálů. Na škodu jsou v tomto případě veškeré umělé látky, jako je mikrovlákno nebo mikroplyš. Tyto polyesterové tkaniny nejsou téměř schopné odvést od těla vlhkost a snadno tak dojde k zapaření a nepříjemnému svědění. U mikroplyše navíc hrozí nadměrné uvolňovaní vláken a tvorba žmolků z prachu, což během spánku může hlavně u astmatiků vyvolat nepříjemný kašel.

Roztočoví alergici to nemají jednoduché

Roztočům se daří ve všech materiálech stejně dobře, proto výběr vhodného povlečení není jednoduchý. U nás jen těžko najdete opravdu účinné ložní povlečení, a proto je mnohem praktičtější investovat do bariérového povlaku. Bariérový povlak díky své těsné struktuře roztočům nedovolí dostat se z náplně až k pokožce. Poté už stačí jen vybrat kvalitní povlečení, které navíc bude díky této vychytávce vypadat dlouho jako nové, protože nebude vyžadovat tak intenzivní praní.


Nejdůležitější je umět o povlečení pečovat

Pořídíte-li si jakoukoliv z výše uvedených variant, nezapomeňte na důslednou údržbu. Alergici by měli povlečení prát dvakrát až třikrát za měsíc. Častá a pečlivá údržba neposkytne nežádoucím organismům dostatek času k množení. Zaměřte se proto při koupi na to, aby bylo povlečení kvalitní a tuto náročnou údržbu vydrželo.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry