Pracovní móda: oděv a obuv pro práci se přibližuje volnočasovému stylu

Pracovní jako sportovní

Namísto obyčejných montérek se nyní nosí zřetelně inovované a plně funkční designové pracovní oděvy a obuv, které se čím dál více přibližují k volnočasovému nebo sportovnímu stylu – střihem, barevností i užitými materiály. Vzniká nový segment, který se dá označit jako pracovní móda. Vnímáme odklon od fádních a konzervativních základních střihů. Namísto nich si lidé pořizují originální montérky.

Moderní pracovní oblečení je barevně pestřejší, střih má propracovanou siluetu a anatomicky tvarované rukávy v oblasti loktů i partie kolen a dobře se přizpůsobuje pohybu. Svým nekonvenčním vzhledem dalece přesahuje požadavky kladené na tradiční profesní oděvy. Praktičnost samozřejmě zůstává – například poutka, výztuhy v namáhaných částech oděvů, nastavitelné šle u laclu, množství kapes na uložení různého druhu nářadí atd. Moderní pracovní oblečení je také pohodlné, což zajišťuje kromě promyšleného střihu i vhodně zvolené materiály. Další vlastnost, která se do pracovního oblečení přesouvá z outdooru, je funkčnost, tedy že vám v zimě není zima (zateplení), v dešti nepromoknete (nepromokavost) a v horku se nepotíte (prodyšnost). Toto zajišťuje výběr a kombinace různých materiálů na jednom kusu oblečení. K dalším trendům patří i důraz na funkční i barevnou propojenost a sladěnost s dalšími vrstvami pracovních oděvů i s doplňky – například s tričkem, fleecovou či softshellovou bundou, s pracovními rukavicemi a pracovní obuví.

•••

ARDON SAFETY s.r.o. je přední český dodavatel ochranných pracovních pomůcek pro profesionály i domácí kutily, které omezují riziko úrazu při práci a poškození zdraví. Sortiment zahrnuje oděvy, obuv, rukavice, pomůcky pro ochranu hlavy, očí, sluchu a dýchacích cest, to vše pro práci i volný čas. Výrobky jsou nejen moderní, vysoce funkční a pohodlné, ale kladou rovněž velký důraz na estetičnost. Filozofií ARDON je posunovat hranice pracovních oděvů do světa módy a spojovat účelnou praktičnost s atraktivním designem.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky