Stínící technika: podceňovaný vládce interiérů

Zastínění, útulnost i design

Rolety, žaluzie a další formy zastínění dávno už neplní jenom své praktické funkce. Na jejich výběr se klade důraz při zařizování interiéru a stává se z nich tak svébytný prvek, který ovlivňuje výsledný design interiéru.

A je z čeho vybírat. Ať už chcete ozvláštnit ložnici, výraznější prvek do pracovny, nebo stínění sladit s přírodními prvky. Fantazie se meze nekladou v barvách, vzorech, materiálech ani rozměrech. Poptávce se přizpůsobuje i trh, a tak se nabídka stává stále rozmanitější.

S bytovými architekty a designéry se setkáváme poměrně často. Nároky na design u zákazníků neustále stoupají, to se odráží i na naší nabídce. Snažíme se jejich potřeby uspokojit, a proto spolupracujeme s výtvarníky a designery a rozšiřujeme nabídku barev, provedení i vzorů,“ komentuje trend Jan Žižlavský, odborník na interiérové stínění ze společnosti ISOTRA.

JÍDELNA, MÍSTO SETKÁVÁNÍ

Jídelna je místem, kde rodina zpravidla tráví nejvíce společného času. Pokud je zároveň propojená s obytným prostorem, stává se navíc místem, kam často uvádíme návštěvy. Proto je toto místo v bytě středobodem pozornosti všech milovníků čistého a promyšleného designu.

LOŽNICE OÁZOU KLIDU PRO SMYSLY

Ložnice je prostorem určeným ke klidu a odpočinku. Stejně jako práce a jiné aktivity mimo spánku a sexu sem nepatří dráždivé barvy a divoké vzory. Stínící technika může být dobrým pomocníkem k navození dokonale harmonické atmosféry.

EXOTICKÉ STÍNĚNÍ: JAPONSKÉ STĚNY V OBÝVACÍM POKOJI

V obývacím pokoji hrají žaluzie prim. Hitem sezóny jsou japonské stěny. Účelně prostor zastíní a zároveň vyvolávají dojem čistoty a celistvosti. Vzory pak mohou citlivě doladit interiér.

NIČÍM NERUŠENÁ KOUPEL

Trendem jsou prosklené koupelny. Dodají dostatek světla i romantický výhled na město nebo do zahrady. Co ale dělat, když nechcete, aby vás šmíroval soused nahou ve vaně? Právě žaluzie mohou být skvělým designovým doplňkem, který navíc chrání vaše soukromí.

NEVÝRAZNÝM BARVÁM ODZVONILO

Barvy dovedou kompletně změnit charakter interiéru. To je známá věc. Věděli jste ale, že nejvýraznějším prvkem, který váš interiér vkusně odliší, může být barevná žaluzie? Pokud doplníte polštářky a doplňky ve stejné barvě, bude výsledek dokonalý.

www.isotra.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry