Zahradní párty, na kterou se jen tak nezapomene

I dětská zahradní párty může být s ubrusem

Foto Veba: ubrus s nešpinivou úpravu, která není na materiálu nijak znát. Pokud si ubrus promnete mezi prsty, cítíte jen kvalitní luxusní damašek

Zahradní párty za letních dnů či nocí má své kouzlo. Ať už jen posedíte u grilu s přáteli nebo uspořádáte takovou akci, ze které budou přátelé odcházet v pondělí rovnou do práce. Jak ale připravit originální párty, aby se na ni ještě dlouho vzpomínalo? Poradíme vám.

Nehledejte vhodné datum v kalendáři, aby se rodina či přátelé mohli sejít a pobavit se. Malou zahradní párty si přece můžete dopřát kdykoliv. Poradíme vám, jak připravit originální párty, na kterou budou vaši přátelé vzpomínat dlouho poté.

Mít po ruce něco dobrého je základem, stejně tak je důležitý krásně prostřít stůl. Jde to, aniž byste párty museli řešit týden dopředu.

1. Od jídla k jídlu
Grilování nabízí příjemně strávený čas s lahodným výsledkem, navíc nemusíte ztrácet čas vařením. V přístroji s poklopem kromě masa zvládnete i upečení sladkostí ke kávě a díky nejrůznějším doplňkům a nádobí nachystáte palačinky, vafle nebo třeba muffiny. V plynovém grilu či na dřevěné uhlí lze vyzkoušet i uzení, menší stolní elektrický gril se zase hodí na balkony, abyste neobtěžovali sousedy kouřem. A čím potěšit děti? Domácí výrobou cukrové vaty nebo zmrzliny (zmrzlinovač s kompresorem sladkou pochoutku našlehá i zchladí).

2. Máte prostřeno?
Možná jste zvyklí na jednorázové papírové ubrusy nebo umělé PVC či syntetické tkaniny, protože se vám zdají praktičtější. Ty ovšem neudělají moc velkou parádu. Letos v létě však můžete hosty oslnit krásnými damaškovými ubrusy z pravé egyptské bavlny. Že se hned ušpiní? Rozhodně ne. „Moderní damaškové ubrusy mají speciální nešpinivou úpravu. Vlhkým hadříkem z nich lehce setřete i rozlité červené víno a nikdo nepozná, že se před chvíli stala nějaká nehoda,“ říká Helena Tomášová z české textilky Veba, která dodává stolní i do luxusních hotelů. Skvělé je, že tato úprava není na materiálu vůbec znát, pokud si ubrus promnete mezi prsty, cítíte jen kvalitní luxusní damašek.
Doporučujeme: Nebojte se používat také textilní ubrousky, které každému stolování dodají punc slavnostní příležitosti. Současně jimi děti nenápadně vedete ke správnému chování.

3. Originální dekorace
Také vás zasáhla vlna DIY aneb udělej si sám? Díky ní může být každá zahradní párty jedinečná. Stačí několik pomůcek a trochu času, abyste si vyrobili třeba originální jmenovky z kartonu dozdobené proužkem krajky. Nebo je přichyťte obarvenými kolíčky na prádlo k ubrousku, to kdyby foukal vítr. Hravě to zvládnete s barvou ve spreji. Tu užijete i při proměně bedničky na ovoce v podnos, nebo bedničku ozdobte samolepicí tapetou či na ni přilepte staré knoflíky.
Doporučujeme: Do tvoření zapojte i děti. Společně můžete vyrobit například pompony z krepového papíru, které zavěsíte na provázek nad stůl.

4. Až se setmí
Užít si pobyt venku je pro každého hodně zaměstnaného člověka k nezaplacení. Nenechte se omezovat časem, posedět i v pozdních hodinách pomáhají svítidla. V kurzu jsou solární lampy a dekorace, jejichž provoz díky slunci nic nestojí a snadno se instalují. Můžou se zapínat automaticky, když se setmí, nebo je ovládejte sami. Pro větší efekt přidejte světelný LED řetěz, může mít podobu malých lampionů.

Všímejte si : Každé svítidlo se označuje takzvaným stupněm krytí IP XX, výrobky určené ven mají mít IP 44 a výše. První číslice uvádí ochranu před vniknutím pevných cizích těles, druhá avizuje ochranu proti vodě.








Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada