Investice do nábytku se vyplatí

Nábytek utváří duši našeho domova, proto bychom měli pečlivě vybírat, čím se budeme po několik let obklopovat. Pokud za půl roku nechceme utahovat rozviklané skříňky a retušovat popraskaný lak, měli bychom si důkladně rozmyslet investice, které do koupi nábytku chceme vložit.

Vybírejte nadčasové kousky

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto:IDW Italia – Novamobili 

Neustále se měnící tendence dělají z nábytku spíše spotřební zboží. Dříve byl nábytek děděný z generace na generaci, aniž by vypadal opotřebovaně. Bylo to tím, že se dbalo na kvalitu jeho provedení. Nyní se na úkor podléhání trendů spotřebitel spíše přiklání k menší kvalitě za málo peněz, než opaku.

Přitom investice do kvalitního nábytku se vyplatí a zároveň můžete žít v moderním a stylovém bydlení. Stačí vybírat nadčasové kousky, které vás za 3 roky neomrzí a navíc budou vypadat pořád stále dobře.

Cristiano Castaldi, majitel společnosti IDW Italia, vysvětluje: "Kvalitu rozličných typů materiálů a jednotlivých kusů nábytku z nich vyrobených však klienti obvykle nezjistí pohledem do katalogu či pročítáním magazínu o bydlení, nýbrž jí musí okusit všemi smysly na vlastní kůži přímo v obchodě či u výrobce. Pečlivě vybrané nadčasové produkty, vyrobené z kvalitních materiálů, vám nejen déle vydrží, ale v samotném důsledku ušetří prostředky z vašeho rodinného rozpočtu. Rovněž dokážou vnést do prostoru pocit vyjímatelnosti a osobitosti, kterou levnějšími náhražkami nikdy nedocílíte. Struktury materiálů v interiéru utvářejí v lidech emoce - na pohled i na dotek. Úkolem odborníků je svým klientům doporučit vždy ty nejvhodnější, dle konkrétních požadavků, a přenést dané emoce do jeho domova. V tomto případě se tedy opravdu nejedná pouze o krátkodobý konzumní druh produktu, ale investici, která reflektuje čas a dlouhodobou spokojenost zákazníka s jeho využíváním."

Ať už zvolíte výrobu nábytku na míru nebo dáte přednost již vyhotovenému nábytku, myslete na to, že každý materiál má svá konkrétní specifika co se týče způsobu zpracování i psychologického působení na klienta. „Díky dnešním technologiím a nekonečnému množství povrchových úprav lze každý materiál použít téměř pro jakýkoliv typ bytového vybavení. Záleží však k jakému účelu s ohledem na užitné a cenové preference zákazníka. Krása masivního dřeva zůstane pravděpodobně navždy stálá, pokud víte, jak o ni správně pečovat. Téměř autentického vzhledu však dnes umíme docílit i vysoce kvalitními zdravotně certifikovanými dýhami a lamináty, které svými vlastnostmi mnohdy předčí fyzické vlastnosti stoprocentně přírodních materiálů. Záleží vždy na konkrétních očekáváních a disponibilním rozpočtu. Tomu se uzpůsobí nabídka, lahodící funkci i oku," upřesňuje Castaldi.

Pokud se rozhodnete pro kvalitně vyhotovený nábytek, rozhodně nešlápnete vedle. I přes vyšší počáteční investici, ve finále nakonec ušetříte. Navíc pokud máte obavy, že vás nábytek za čas omrzí, vždy ho můžete oživit bytovými doplňky, které vládnou v dané sezoně.

Náš tip: IDW Italia nabízí svým zákazníkům nábytek, který je vyrobený z těch nejkvalitnějších materiálů a uspokojí náročného klienta. Vybírat můžete od sérií kuchyňských linek přes pohovky až po luxusní osvětlení.





Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry