Chcete bydlet ve vlastním a nemáte na to? 4 způsoby, jak získat peníze

REKLAMA       Inzerce, 4.6.2018

Důvodů, proč se chcete přestěhovat „do vlastního“, může být mnoho. Buďto máte vystudováno a plánujete se v nejbližší době osamostatnit a vyletět z rodinného hnízda, nebo měníte pronájem či malý panelový byt za vlastní domeček. Třeba také začínáte od nuly po nepříjemné rozchodu anebo máte zcela jiný důvod. Problém, který je ale většinou všechny spojuje, je nedostatek finančních prostředků. Jak získat peníze? Máme pro vás 4 tipy.

Způsob č. 1: Hypotéka

Na přelomu roku 2017 prakticky úplně odzvonilo stoprocentním hypotékám. Pokud budete mít štěstí, dosáhnete maximálně na hypoteční úvěr ve výši 90 %. Přitom ale musíte složit poměrně nemalý kapitál v hotovosti. Pokud finanční rezervu pro pořízení vlastního domku či jiné nemovitosti nemáte, hypotéku vám bohužel nikde nedají. Naštěstí ale existují způsoby, jak tohle nešťastné nařízení lidově řečeno „obejít“.

  • Náš tip: Nejvýhodnější hypotéku vám pomůžou vybrat nezávislé online kalkulačky. Pokud ale hledáte nejvýhodnější tarif anebo dodavatele internetu či energie, vsaďte na tarifomat.cz.

Způsob č. 2: Úvěry ze stavebního spoření

Tento úvěr můžete použít na koupi bytu či domu, výstavbu rodinného domku, garáže nebo jejich rekonstrukce či modernizace, ale i na pořízení družstevního bytu – převod členských práv a povinností. Vždy ale musíte náklady doložit vhodným dokladem. Pokud na klasický úvěr ze stavebního spoření nedosáhnete, zkuste se ve společnosti poptat po překlenovacím úvěru.

Způsob č. 3: Spotřebitelské úvěry

Spousta žadatelů o půjčku dosáhne na hypotéku pouze kombinací výše uvedeného úvěru nebo klasickou spotřebitelskou půjčkou. Tu si můžete vzít buďto u banky anebo nebankovního věřitele. Rychlé nebankovní úvěry sjednáte prakticky bez toho, abyste museli opustit pohodlí domova. Žádost o půjčky online vyplníte během několika minut a pak si jen počkáte na její schválení (popřípadě zamítnutí). Mezi hlavní výhody spotřebitelských půjček patří rychlost jejich sjednání online (příkladem budiž třeba půjčka Zaplo) a pestré portfolio produktů, mezi nevýhody vyšší úroky, než třeba u hypotéky.

  • Náš tip: Při výběru vhodné půjčky mezi sebou nezapomeňte jednotlivé produkty důkladně porovnat.

Způsob č. 4: Půjčka od rodiny nebo přátel

Pokud pro vás nejsou půjčky ihned realizovatelné, nabízí se ještě možnost požádat o menší či větší výpomoc někoho z rodiny anebo nejbližších přátel. Půjčky v rámci rodiny či kamarádů ale mohou být ošemetné. Možná ani netušíte, kolik pevných přátelských a rodinných svazků se kvůli takové jedné nevinné půjčky nadobro rozkmotřilo. Aby se tato situace netýkala také vás, je dobré sepsat mezi sebou smlouvu, která bude obsahovat všechny zákonné náležitosti (označení smluvních stran, informace o vypůjčené částce a splatnosti apod.). Mezi výhody této půjčky patří jistě nízký anebo dokonce nulový úrok.

Tento článek vznikl za spolupráce největších srovnávačů finančních produktů půjčky.cz, úspory.cz, coolpůjčky.cz a PůjčkyHned.cz.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bydlení rubrika