Pražský kreativní festival již tento víkend, vystavovat budou děti, senioři i celé rodiny

 Jde o první české setkání makerů – kutilů 21. století Maker Faire Prague 2018 se koná 23. a 24. června 2018 v Průmyslovém paláci na pražském Výstavišti pod záštitou primátorky hl. m. Prahy a starosty Prahy 7

● Jde o první české setkání makerů – kutilů 21. století s přesahem do nových kreativních trendů a technologií

● Festival představí 180 tvůrčích projektů, 20 workshopů a 50 vystoupení či přednášek pro celou rodinu

Kdo jsou to makeři? „Prostě kutilové nové generace, kteří své nápady sdílejí a inspirují ostatní, aby si něco vyzkoušeli vyrobit. Podobné projekty je nutné vidět a zažít, je to hlavně o procesu a přímé zkušenosti,“ říká Denisa Kera, ředitelka festivalu Maker Faire Prague 2018, který se po úspěšném tažení mnoha světovými městy poprvé uskuteční v Česku o víkendu 23. a 24. června na pražském Výstavišti.

Od obřího kanónu po robůtky z kartáčku na zuby

Program Maker Faire Prague 2018 je k dispozici na webových stránkách festivalu  a nabízí 180 tvůrčích projektů, 20 workshopů a 50 vystoupení či přednášek. Maker Faire je festival, jarmark, konference, trochu i cirkus, a hlavně lidová přehlídka inovací, vychytávek, kreativních a vzdělávacích nápadů všeho druhu. Děti i dospělí si tu užijí množství velkých i malých atrakcí.

Kutilství jako základ byznysu i kvalitního vzdělání

Na festivalu budou vystavovat děti, senioři, a dokonce i celé rodiny. Pro většinu je to hobby a aktivní způsob trávení volného času, ale jsou i tací, kteří proměnili své koníčky v úspěšný byznys. „Silicon Valley je i u nás v Česku. Festival Maker Faire Prague ukáže, co se kutí, pájí, vytváří, vaří a fermentuje v českých dílnách, kůlnách, laboratořích a sklepech, a jaký to má potenciál,“ říká Denisa Kera.

Festival také prezentuje nový trend ve vzdělávání: Maker Faire ukazuje, jaký tvůrčí potenciál v nás je. Tenhle potenciál se dnes dá skvěle rozvíjet pomocí nových technologií, ale také sdílených a otevřených dílen, které rovněž představíme. Přáli bychom si inspirovat změny ve vzdělávání, aby se více rozvíjela dětská kreativita tím, že budou žáci místo memorování pracovat na projektech, které je baví,“ uzavírá programový ředitel Jiří Zemánek z FEL ČVUT v Praze.

_______________________________________________________

 Maker Faire je největší světová přehlídka kreativity, inovací a důmyslnosti pro celou rodinu, která se na popud společnosti Make Media koná od roku 2006 v mnoha městech na světě. Festival Prague Maker Faire 2018, první akce tohoto druhu v České republice, se bude konat 23. a 24. června 2018 v Průmyslovém paláci na Výstavišti v Praze pod záštitou primátorky hl. m. Prahy Adriany Krnáčové a starosty Prahy 7 Jana Čižinského.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky