Přijďte to s Hornbachem rozjet na Maker Faire Prague

Tento víkend, 23. – 24. června 2018, se na pražském výstavišti v Průmyslovém paláci uskuteční první kutilský festival Maker Faire Prague. Jedná se o největší přehlídku kreativity, inovací a důmyslnosti v Česku. Je to setkání tvořivých a zvídavých lidí, které baví zkoušet nové věci a neformálně sdílet poznatky a zkušenosti v přátelském prostředí. Právě tento cíl se shoduje s filozofií Hornbachu, který se nejen stal jedním z partnerů této akce, ale zároveň zde představí své kutilské projekty.

Maker Faire Prague nabídne svým návštěvníkům více než 150 tvůrčích projektů, 20 workshopů a 50 vystoupení a přednášek. Do festivalu se zapojí i partneři festivalu, jejichž projekty a nápady si budete moct nejen vyzkoušet, ale také si nějakou zajímavost sami vyrobit. Na workshopech se tak bude kutit se dřevem, pájet, dělat chemické a vědecké experimenty a mnoho dalšího.

Jedním z vystavujících partnerů je i Hornbach, který pravidelně pořádá předváděcí akce, na kterých podrobně demonstruje jednotlivé projekty a kde si můžete řadu činností sami vyzkoušet. „HORNBACH, stejně jako Maker Faire, je tu pro lidi, kteří se do práce ponoří natolik, že nevnímají okolní svět a pila, hřebíky či štětce jsou v tu chvíli jejich nejbližšími přáteli,“ vysvětluje důvod účasti David Kolář, marketingový ředil HORNBACHU pro Českou republiku a Slovensko. Na kutilském festivalu představí tři originální a interaktivní projekty - Aku motokáru, Lounge křeslo a Simulátor běhu v lese.

 

Rozjeď to!

U stánku Hornbachu bude k vidění například dřevěná motokára poháněná aku vrtačkou. Probudili jsme ve vás zvědavost a rádi byste si takové vozítko postavili vlastníma rukama? Nechte se inspirovat tímto výtvorem, ukažte trochu umu, odhodlání a chuti. Sami si vyrobte základy „káry“, kterou budete moct dokončit podle vlastních představ. Návod ke stavbě motokáry si můžete také stáhnout zdarma na http://profihornbach.cz/motokara.pdf.

Navrhnuto designérem, vyrobeno tebou

Hornbach zde také představí poslední typ projektu, který ocení každý kutil. Všichni, kdo chtějí a věří si, si budou moct vyrobit vlastní unikátní designové křeslo v dánském stylu, které navrhl uznávaný architekt Sigurd Larsen. Tento originální kus nábytku si nelze jednoduše koupit, ale musíte si ho sami vyrobit. Vše, co potřebujete, je trocha šikovnosti a chuť tvořit vlastníma rukama. O ostatní už se postaral HORNBACH – návod krok za krokem „HORNBACH edice DÍLO“. Online návod, doplňující videa a obrazový materiál k příběhu vzniku křesla najdete také na www.hornbach.cz/dilo.

Simulátor běhu v lese

Když máte nápad a materiál, je možné už téměř cokoliv. K tomu ještě pořádný prostor, kde se dá tvořit, zkoušet a vyrábět. Nechte se na Maker Faire festivalu inspirovat a vytvořte si simulátor běhu v lese s umělým trávníkem, přírodou okolo a agregátem vydávajícím vůni. Anebo si ho jen přijďte vyzkoušet a zaběhat si na něm. Můžete si tak užít další z podivuhodných projektů, které dávají Hornbachu originální tvář. Více informací včetně plánu, jak si simulátor běhu postavit, se dozvíte na www.hornbach.cz/panskysalon. 


Hornbach

Společnost HORNBACH je nezávislá, rodinná společnost, založená v roce 1877 a jako jediná v segmentu stavebních marketů má za sebou historii sahající přes pět generací. Společnost v současné době provozuje 154 stavebních a zahradních marketů v devíti evropských zemích, z toho 10 v České republice.

Koncept prodeje a sortiment výrobků jsou plně orientovány na potřeby zákazníků, kteří realizují své projekty, a také na profesionály. HORNBACH svým zákazníkům zaručuje trvale nízké ceny a zajišťuje si tak prvenství ve svém oboru. Četné nezávislé testy a studie potvrzují vysokou kvalitu poskytovaného poradenství a také výborný servis.

Společnost Hornbach je průkopníkem v oboru, neboť právě ona otevřela první kombinovaný stavební a zahradní market (1968), první velkoplošný „stavební hobby market“ (1980) a první stavební market s integrovaným Drive-in centrem (2003). Těmito kroky opakovaně dokládá svou schopnost inovovat. HORNBACH je několik desítek let významným zaměstnavatelem, v současné době se na úspěchu firmy podílí přibližně 16 500 zaměstnanců, z toho přibližně 1 430 v České republice.

Více informací na: www.hornbach.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky