Dovolená za benefitní poukázky: cestovky umožňují plný limit dvacet tisíc korun

Legislativní limit na dovolenou je až 20 000 Kč Stále více lidí uplatňuje benefitní poukázky od zaměstnavatele na nákup dovolené. Řada cestovních kanceláří letos zrušila vlastní omezení pro uplatnění volnočasových benefitů na úhradu zájezdů, a umožnily tak jejich využití v plné zákonem stanovené výši. Legislativní limit na dovolenou je až 20 000 ročně pro zaměstnance a za to už lze pořídit hezký zájezd.

Podle průzkumu společnosti Sodexo nabízí příspěvek na dovolenou svým zaměstnancům 13,5 % firem. Formy příspěvků jsou různé a v současnosti roste obliba čerpání prostřednictvím karet nebo poukázek. Podle Kamily Marvalové, jednatelky společnosti Tipatour zájezdy, s.r.o. tvoří podíl plateb benefity 4-5 % z celkového objemu tržeb. „Naši klienti hradí benefitními poukázkami všechny typy dovolené, od nejlevnějších až po ty cenově náročnější, individuální je samozřejmě výše benefitu, který má ten který klient od svého zaměstnavatele k dispozici,“ doplňuje Marvalová. Jiná cestovní kancelář - Mamut tour již nyní přijala o skoro 20 % více benefitních poukázek než za celý minulý rok. „Pokud nedojde ke změně legislativy, tak i do budoucna čekám nárůst úhrady zájezdů benefitními poukázkami,“ říká majitel Mamut tour Radek Fišer. 

Možností, jak odměnit své zaměstnance formou příspěvku na dovolenou, je celá řada. Například Flexi Pass nebo Flexi Pass CARD od Sodexo Benefity je možné použít při nákupu dovolené a zároveň je možné za ně pořídit i více než 10 000 různých aktivit či produktů z oblasti sportu, relaxace a cestování, zdraví  a prevence nebo osobního rozvoje. Od ledna 2018 je možné za ně koupit také knihy.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy