Jak správně pečovat v létě o vlasy?

V letním období věnujeme vlasům větší péči

V létě bychom neměli zapomínat na důslednější péči o naše vlasy. Časté koupání, mořská sůl ani chlorovaná voda jim totiž moc nesvědčí. Mnohem rychleji se vysušují a lámou, a tak potřebují naši zvýšenou pozornost. Jak se o ně v letních měsících správně starat a jak nám v tom mohou pomoci vitaminy?

V parných měsících jsou naše vlasy často namáhány. Správná péče v letním období je tedy velmi důležitá. Až se půjdete koupat do chlorované či slané vody, vlasy po koupání co nejrychleji umyjte v čisté vodě. Chlor i sůl je zbytečně ničí a oslabují. Časté mytí vlasů však také není příliš vhodné, jelikož se pak přesušují. Pro lepší hydrataci můžete použít například olivový či kokosový olej. Naneste ho na konečky vlasů a pak důkladně smyjte. Výsledek uvidíte velmi rychle, vlasy budou skvěle hydratované.

Šikovným pomocníkem v ochraně vlasů ve slunné dny může být i obyčejný klobouk. Nejen, že vám dodá šmrnc, ale vaše vlasy nebudou zbytečně vystavovány slunci. Zkuste se v létě vyhnout zbytečnému fénování, pokud to není nezbytné. Stejně jako úprava žehličkou či kulmou fén vlasy velmi vysušuje.

Pro lesklé a zdravé vlasy byste neměli zapomínat ani na doplňování potřebných vitaminů, jež jim mohou prospět. Na které se nejvíce zaměřit? Určitě nezapomínejte na vitamin D, biotin (neboli vitamin B7 a H), vitaminy B3, B5, B6 a B12. Vitamin D se, jak známo, získává ze slunečního záření. Ovšem vzhledem k současné škodlivosti záření, pokud nepoužijete dobré opalovací prostředky, může být opalování více na škodu než k užitku. Méně známý biotin najdete v přirozené formě zejména v játrech, ledvinkách či sušených houbách. Doplnit ho však můžete i díky potravinovým doplňkům, které jej obsahují vysoké množství, navíc lépe stravitelné pro vaše tělo. „Pro komplexní péči o vlasy se vyrábějí speciální potravinové doplňky, díky kterým získáte veškeré potřebné vitaminy, jež vaše vlasy posílí,“ doporučuje Ing. Bohumil Hlavatý z České asociace pro speciální potraviny.

www.double-u.cz





Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky