Zpětné sledování sportovních přenosů využívá v létě řada lidí, pětina jich takto zhlédla finále MS ve fotbale

U IPTV služeb můžete využít i automatické nahrávání Červenec a srpen představují měsíce, kdy Češi nejčastěji jezdí na vícedenní dovolené. V této době však rovněž probíhá řada důležitých sportovních událostí, jako jsou olympijské hry nebo například právě odehrané fotbalové mistrovství světa. Míra promeškaných sportovních přenosů však klesá díky moderních technologiím a službám. I když řada lidí musí v létě stále oželet sledování živého vysílání zápasů, využívá se jejich nahrávání či v případě internetových televizí zpětné sledování. Na zápas o třetí místo mezi Anglií a Belgií se zpětně podívala skoro třetina uživatelů služby Lepší.TV, finálové utkání mezi Chorvaty a Francouzi jich pak sledovala více než pětina.

Během letních prázdnin klesá sledovanost televize až o čtvrtinu, jak dokládají statistiky Asociace televizních organizací. Je to logické – lidé tráví více času venku, velký podíl jich odjíždí na zahraniční dovolené, kde nemají přístup k českým televizním stanicím, a svou roli hraje i složení programu, který zahrnuje zejména reprízované pořady. V letních měsících však na druhou stranu často probíhají důležité sportovní turnaje, přes červen a červenec se každoročně hraje například slavný Wimbledon, jednou za čtyři roky lidi k obrazovkám lákají letní olympijské hry. Letos měli sportovní nadšenci začátek léta zpestřený fotbalovým mistrovstvím světa. Ti, kteří však v prvních čtrnácti dnech července – což je jeden z nejvytíženějších termínů pro letní dovolené vzhledem ke dvěma státním svátkům – mířili do zahraničí, pravděpodobně velkou část zápasů museli oželet či si předem naprogramovat jejich nahrávání. „Lidé využívající služeb internetových televizí mají i třetí možnost, a to podívat se na pořady zpětně. V případě zápasů fotbalového mistrovství jich mnoho této možnosti skutečně využilo. Kupříkladu zápas o třetí místo sledovalo ze záznamu 31 % našich uživatelů oproti 69 % diváků živého vysílání. Finálový zápas pak zpětně zhlédlo 21 % lidí, živě 79 %,“ prozrazuje Pavel Górecki, ředitel Lepší.TV.

U IPTV služeb můžete využít i automatické nahrávání

V případě, že si vystačíte s nahráváním pořadů, mají pro vás internetové televize rozšířené možnosti i v tomto ohledu. „Naše aplikace dovoluje uživatelům nahrávat pořady zcela neomezeně, to znamená, že je možné nahrávat v jednu chvíli hned několik pořadů na různých kanálech. V případě pravidelných pořadů – tedy ne filmů – je navíc možné jednoduše nastavit nahrávání všech dílů daného pořadu. Ty se pak postupně automaticky nahrávají a ukládají do příslušné sekce aplikace,“ popisuje Pavel Górecki. Službu Lepší.TV lze používat v klasickém televizoru přes speciální set-top box, na Smart TV, počítači, notebooku, tabletu či smartphonu.

•••

Lepší.TV přináší divákovi moderní sledování televize přes internet. Stačí si objednat Lepší.TV BOX či samotnou službu Lepší.TV, kterou můžete používat na Smart TV a dalších chytrých zařízeních. Lepší.TV funguje na jakémkoliv internetovém připojení od jakéhokoliv poskytovatele s rychlostí alespoň 3 Mb/s. Nabízí vysílání více než 80 stanic (z toho přes 30 v HD), nejdelší zpětné sledování pořadů, neomezené nahrávání či výběr z rozsáhlé filmotéky.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky