Festival v Banátu: železniční rarita jede za českou komunitou a měří půl kilometru

TNBiz, 14.8.2018
Už dnes odjede nejdelší vlak v České republice na tradiční rumunský Festival Banát. Ten se odehrává ve stejnojmenné oblasti, která je od roku 1823 obývaná českou menšinou.

Vlak pro víc než tisíc cestujících odjede z Prahy a projede přes čtyři země. Organizaci má letos na starost Kladenská dopravní a strojní.

Vlak je rozřazen do několika zón. K dispozici jsou jak vozy na spaní, tak i vagón s barem. „Již během cesty budou na palubě expresu probíhat první koncerty kapel, které se rozhodly podpořit tento ojedinělý projekt,“ řekl pořadatel festivalu Štěpán Slaný.

Na festivalu zazní víc než třicet pět kapelNa festivalu zazní víc než třicet pět kapel. Mimo jiné se návštěvníci mohou těšit na Zuby Nehty, Nylon Jail nebo Terne Čhave. V rámci festivalu budou k vidění i přednášky a besedy, o které se postarají Ladislav Zibura, Janek Rubeš nebo Ondřej Bank.

Festival Banát se koná na podporu české komunity žijící na úpatí transylvánských Karpat. Vzhledem k divoké a těžko přístupné přírodě a naprosté izolaci se v šesti vesnicích zachovala česká kultura i jazyk.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy