Učitelům už začal nový školní rok, na žáky a studenty čekají změny

TNBiz, 27.8.2018

Týden před žáky dorazili do škol učitelé, na většině z nich jsou tak přípravy v plném proudu. Dvouměsíční volno využily některé školy ke zvelebování a rekonstrukcím. Do školních lavic letos usedne o zhruba 18 tisíc více dětí než v loňském školním roce.

Prázdniny i letos využila řada škol k rekonstrukcím budov nebo sportovních zařízení. Někteří žáci se tak mohou od září těšit na nově vymalované třídy, zrekonstruované chodby nebo zmodernizované učebny.

Sehnat letos v létě zedníky či stavební firmu bylo přitom téměř nad lidské síly, a tak mají za sebou ředitelé škol často perné dva měsíce. Na většině míst se ale všechno nakonec stihlo a v těchto chvílích se ladí poslední detaily.

Školáci usednou do lavic poprvé v pondělí 3. září. Žáky ale čekají i další novinky - od září například začne platit novela takzvané pamlskové vyhlášky, která zmírní přísné normy na obsah cukru, tuku a soli v potravinách povolených k prodeji ve školních bufetech a automatech.

A žáků ve školách opět přibude. Na základní školy by mělo v novém školním roce docházet zhruba 940 tisíc žáků. Celkově se tak počítá s nárůstem o přibližně 15 tisíc dětí ve srovnání s loňským školním rokem.

Střední školy bude v následujícím roce navštěvovat asi 395 tisíc studentů což je zhruba o tři tisíce více než v loňském školním roce.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy