Stavební systém – jak postavit bez stresu a se zárukou úspěchu

REKLAMA       XELLA-YTONG, 6.9.2018

Současní výrobci stavebních materiálů už těžko přijdou s výrazným zlepšením tepelněizolačních vlastností nebo zcela novým řešením. Proto se jejich inovace zaměřují na to, jak stavebníkům zjednodušit výstavbu a snížit rizika chyb. Vytvářejí proto kompletní stavební systémy, z nichž nejucelenějším řešením celé stavby včetně povrchových úprav je Ytong. Na otázky o praktické použití tohoto řešení odpovídá Ing. Lucie Šnajdrová, technická poradkyně Ytongu.

Co si pod pojmem kompletní stavební systém v případě Ytongu představit?

Ytong se už několik let profiluje jako kompletní „až po střechu“. Nyní je potřeba doplnit několik nových věcí – je to systém, který lze použít od samotných základů, protože jeho součástí je zakládací řada tvárnic Start. Podstatnou inovací je také to, že přibyly systémové doplňky pro vnější i vnitřní povrchové úpravy. Nabízíme nyní tedy skutečně kompletní řešení celé stěny a včetně detailů, jako je například žaluziový kastlík. Tam, kde má zákazník speciální požadavky na tepelněizolační vlastnosti nebo akustiku, lze použít pokročilé řešení našich dalších značek – akustických tvárnic Silka a minerálních desek Multipor pro vnější i vnitřní zateplení. Jsou to materiály stejného složení jako Ytong a jsou tedy vyvinuty tak, aby se daly používat společně bez jakýchkoli rizik, která někdy použití nesourodých materiálů přinášejí.

Jaké výhody to přináší stavebníkům?

Výhodou tohoto řešení je nejen kompatibilita a stejné vlastnosti prvků – samozřejmě, že všechny komponenty byly dlouhodobě testovány a vyvinuty tak, že eliminují kritická místa na stavbě, vzájemně podporují své tepelněizolační vlastnosti a vytvářejí zdravé prostředí. Důležitá je ale pro koncového zákazníka také celková garance výrobce na toto řešení – zkrátka kompletní použití systému odráží naše nejlepší zkušenosti ze stavebnictví, aktuální poznatky z vývoje stavebních materiálů a takto je připravena stavba sloužit po generace.

Co mají případní zájemci udělat pro to, aby se dozvěděli o možnostech použití u svého projektu?

Naši regionální techničtí poradci jsou všichni lidé s odborným vzděláním i zkušenostmi ze stavebnictví.. Vyplatí se na ně obrátit ve kterékoliv fázi projektu – ať už je to jen prvotní představa, že by na pozemku mělo „něco“ stát, nebo se chystáte na rekonstrukci či přestavbu. Podle požadavků na rozpočet, velikost, úspornost provozu i estetickou stránku dovedou pomoci nebo doporučit projekční kancelář.

 

Ing. Lucie Šnajdrová


Technický poradce, Xella CZ

Absolventka brněnské VUT se jako dcera stavaře na stavbách pohybovala od dětství. Po inženýrském studiu absolvovala postgraduální kurz Expertní činnost ve stavebnictví. Ve společnosti Xella CZ se stará o klienty z řad architektů, projektantů a developerů. Společně s kolegy pořádají odborně-praktické webináře a připravují také vzdělávací materiály pro odborné školy. Příležitostně přednáší na odborných konferencích.

Je zaujatá především myšlenkou chytrého stavění. Snaží se o to, aby veškeré projekty, na kterých se podílí, byly stavěné komfortně, kvalitně, zdravě a úsporně. Dokladem toho je již více než 300 zpracovaných projektů výzvy Nová zelená úsporám.

YTONG

Kompletní stavební systém Ytong nabízí ucelené řešení pro ekonomicky i ekologicky šetrné stavění. Tento systém je neustále inovován a nyní ke kompletnímu řešení pro hrubou stavbu, který zahrnuje také schodišťové stupně, stropy, střechu i komín, přibylo řešení pro vnější i vnitřní povrchové úpravy.

Tepelněizolační vlastnosti pórobetonu umožňují dosáhnout nízkoenergetického až pasivního standardu i s jednovrstvým zděním bez zateplení, S použitím masivní střechy z Ytongu lze zajistit celoroční tepelný komfort i bez klimatizace.

Pro zvýšené nároky na statiku a únosnost výrobce vyvinul vápenopískové tvárnice Silka splňují nejvyšší požadavky. Nabízí také vlastní řešení pro vnitřní a vnější zateplení pomocí minerálních desek Multipor, které vynikají tvarovou stálostí, nehořlavostí a zdravotní nezávadností. Řešení Ytong v kombinaci s produkty Silka a Multipor tak vyhovuje těm nejvyyšším požadavkům norem v oblasti statiky, tepelné techniky, akustiky a požární ochrany.

Více informací naleznete na: YTONG.CZ



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Okénko bydlení