Saunové rituály v pohodlí domova

REKLAMA       Inzerce, 6.9.2018

Pokud je pro vás důležité zdraví a relaxace, nepřekvapí vás informace, že významným nástrojem pro dosažení hloubkové relaxace těla i ducha je sauna. V dnešní době existuje široká nabídka wellness center, kde si kromě základního saunování můžete užít navíc také zážitek v podobě saunových ceremoniálů.

Klasické saunové ceremoniály provádí saunér za pomoci různých relaxačních pomůcek, jakými jsou například solné lampy, aromaterapeutické olejíčky a esence. Saunér polévá vodou s esencemi rozžhavené kameny a aroma, které se uvolní do vzduchu, rozptyluje po celém prostoru sauny pomocí kroužení ručníkem. Relaxace v sauně, zpestřená saunovými rituály, je nesmírně příjemným zážitkem.

Pokud nejste fanouškem kolektivního saunování ve veřejné sauně a při relaxaci nestojíte o společnost, můžete si dopřát relaxaci i v soukromí vlastního domu nebo bytu, pokud si pořídíte infrasaunu. Ty se v poslední době těší velké oblibě, protože mají mnoho výhod. Kromě soukromí a možnosti relaxovat v pohodlí domova, velkou výhodou infrasauny je to, že jsou energeticky nenáročné. Pravidelné saunování v infrasauně zlepšuje prokrvení, omezuje bolesti kloubů i svalů a působí protizánětlivě. Saunování navozuje také psychickou pohodu, uvolnění a relaxaci.

Také saunování v domácí infrasauně si můžete zpříjemnit pomocí saunových ceremoniálů. Infrasaunu můžete vybavit například konektory pro připojení mp3 přehrávače, mobilního telefonu nebo paměťové karty, které v kombinaci s audiosystémem v sauně pomocí hudby či relaxačních zvuků vytvoří kouzelnou atmosféru pro uvolnění.

Další speciální výbavou, která posouvá zážitky ze saunování na vyšší úroveň, je ionizátor, který vzduch v infrasauně obohacuje o záporně nabité ionty, které působí příznivě na lidský organismus. Ionizovaný vzduch likviduje bakterie, viry a plísně a díky tomu zmírňuje projevy alergií. Ozon navíc podporuje krevní oběh, okysličuje krev a podporuje tvorbu kyslíku v tkáních. Pokud si do ionizátoru Koupíte náplň s vůní citronu, zpříjemníte si relaxaci také příjemným aroma.

Domácí saunování v infrasauně si můžete zpříjemnit také beauty kosmetickými saunovými ceremoniály s využitím tělových peelingů a saunové kosmetiky. Prodejci infrasaun – například Marimex – nabízí různé saunové doplňky, které saunování promění v nezapomenutelný zážitek.

Relaxační atmosféru v infrasauně navodíte také hudbou a světelnou terapií v podobě barevného LED osvětlení a saunových solných lamp.

Dřevěná klec na solné krystaly je v infrasauně ideální pomůckou pro umístění až 6 kg solných krystalů, které působí pozitivně na ekzémy, alergie a dýchací potíže.

Před koncem saunovacího cyklu, kdy jsou póry otevřené, Vám peelingová sůl pomůže završit očistu těla. Ta se na mokré pokožce rozpouští a odstraňuje z ní nečistoty, odumřelé buňky, toxiny, revitalizuje pleť a zmírňuje celulitidu.

Pokud se v podpaží potřete mokrým solným pleťovým deo-mýdlem, vybroušeným z přírodního solného kamene z Himalájí, odstraníte tím pach potu, protože tato sůl ničí bakterie.

K uvolnění a prokrvení těla v sauně můžete využít také různé masážní prostředky. Vyzkoušejte třeba oboustranný masážní kartáč s dlouhou rukojetí, masážítko s pohyblivými kuličkami, nebo celosisalovou masážní rukavici.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry