Recepty s mákem: mák nikdy nehraje vedlejší roli

V jedné makovici je přibližně pět tisíc namodralých semínek. Také receptů s mákem je nespočet. Dovedete si představit, že byste se o tuto ryze českou plodinu – superpotravinu – v podobě makových buchet, koláčků nebo závinů ochudili? Z máku můžete vařit nejenom podle tradičních receptů. Zkuste ke snídani rýžovou ovocnou kaši s mákem.

Vyzkoušejte ovocnou snídani, která vás zasytí a příjemně naladí

Rýžová kaše s broskvemi malinami, mátou a mákem
Snídaně je základ! Vyzkoušejte tuhle ovocnou snídani, která vás zasytí a příjemně naladí do nového dne. Variant tohoto pokrmu je řada. Využít můžete jakékoliv ovoce, vločky, semínka, ořechy a cokoliv vám chutná.

Doba přípravy:

 15 minut

Počet porcí:

1 osoba          

Ingredience:

6 velkých lžic rýžových vloček
špetka soli
200 ml mléka či rostlinného nápoje
2 lžíce agávového sirupu
1/2 broskve
hrst malin
1 lžička máku
máta na ozdobení

Příprava:

V našem receptu stačí rýžové vločky vsypat do hrnce, přidat mléko, špetku soli a vařit 10 minut. Hotovou kaši servírujte do misky či hlubšího talíře, přidejte pokrájené broskve a celé maliny. Oslaďte agávovým sirupem, posypejte mákem a dozdobte mátou.

Tip: Pro makové recepty vždy používejte čerstvý kvalitní mák. Pokud si chcete být jistí, že jej v obchodě poznáte, navštivte www.nasmodrymak.cz, kde se dozvíte více informací o naší české tradiční plodiněmáku.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend