Nepřekonatelná povlečení a prostěradla aneb proč jsou bavlněné lůžkoviny stále na výsluní.

REKLAMA       Inzerce, 17.10.2018

Lidé používají bavlnu už stovky let a i dnes je pevným základem většiny kvalitních lůžkovin. V současné době nenajdete žádný jiný materiál s tak širokým využitím. Nejčastěji se z ní vyrábí spodní prádlo, oblečení a již zmiňované lůžkoviny. Svou popularitu si oblíbená tkanina zasluhuje díky svým praktickým vlastnostem. Pojďme si je připomenout.

Klady

  • vynikající absorpce vlhkosti
  • měkká, hřejivá a na dotek příjemná látka
  • odolnost vůči vysokým teplotám
  • obvykle nebývá napadána moly

Zápory

  • hodně se mačká a má tendenci se srážet
  • špatně snáší sluneční záření, díky kterému křehne a ztrácí pevnost

Druhy bavlněného povlečení

Klasické bavlněné povlečení má univerzální využití. Díky termoregulačním schopnostem a dobré prodyšnosti jej můžete používat v průběhu celého roku. Samozřejmostí je nepřeberné množství vzorů, ze kterých si vybere každý. Hitem letošní sezóny je však 3D povlečení s živoucími motivy. Díky speciálním úpravám bavlny vzniká mnoho dalších materiálů, nejčastěji se setkáte s krepovým povlečením, jež vyznačuje zvrásněným povrchem, a přitom si zachovává všechny kladné vlastnosti bavlny. Výhodou je, že se nemusí žehlit.

Bavlněná prostěradla, která dlouho vydrží

Prostěradla dnes seženete v jakékoliv barvě nebo velikosti. I těm však vévodí bavlněné materiály. K těm nejoblíbenějším se řadí jersey prostěradla, která překvapí svou jemností a pružností, a lze je vypnout až o 25% jejich původní velikosti. To je důvodem, proč je možné je vyrábět bez dalších příměsí. Naopak froté prostěradla menší procento syntetickým látek obsahují, ale zato nabídnou příjemnou hřejivost.

Podle čeho vybírat

Mnoho z vás si klade otázku, jak se vyznat v nepřeberném množství značek i obchodů. Vždy je lepší se spolehnout na odborné prodejce, kteří se na prodej lůžkovin specializují. Příkladem je internetový obchod RodinneBaleni.cz, kde pořídíte kvalitní ložní prádlo od značky XPOSE, jež se vyznačuje jedinečnými designy i zpracováním. Všechny výrobky zmiňované značky mají certifikát OEKO TEX Standard, který zaručuje použití ekologických barev a nejmodernějších technologií. V bohatém sortimentu také najdete hřejivé deky, ručníky a osušky a další zajímavé produkty.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry