Vánoční akce LEMARKET představí rekordní počet prodejců

Každý termín představí více než stovku lokálních, ale i zahraničních tvůrců

Ve dvou patrech pražské Galerie Mánes se v prosinci uskuteční již podeváté tradiční vánoční akce zvaná LEMARKET. Moderní tržiště bude otevřené kvůli velkému zájmu nově hned ve dvou termínech – 14. až 16. prosince a dále 20. až 22. prosince. Každý termín představí více než stovku lokálních, ale i zahraničních tvůrců a značek, návštěvníci tedy uvidí přes dvě stě projektů z oblastí móda, módní doplněk, šperk, ilustrace, produkty pro děti, jídlo, kosmetika a dalších. Atmosféru celé akce doplní gurmánská hostina a řada koncertů, workshopů i přednášek. Devátý ročník navíc nabídne i program během pracovního týdne.

LEMARKET je moderní tržiště dnešní doby, které představuje originální české a slovenské značky a dbá na podporu lokální výroby. Návštěvníci zde mají možnost setkat se s autory projektů a seznámit se s jejich příběhy. „Letošní LEMARKET nabídne rekordní počet prodejců a nově dva termíny; jeden v půlce prosince a druhý krátce před Štědrým dnem. Chceme dát lidem možnost nakoupit krásné a originální dárky i na poslední chvíli bez stresu a mimo velká nákupní centra. Čím dál více lidí preferuje výrobky lokálních tvůrců a přesně to na LEMARKETu najdete,“ říká zakladatelka Elena Janota.

Od 14. do 23. prosince v Galerii MánesMezi  objeví pečlivě vybraní tvůrci spodního prádla a oblečení, šperkaři. Milovníky papíru potěší papírnictví a zápisníky či ilustrace a balící papíry. Chybět nebude ani keramika, kosmetické výrobky a mýdla. Dárky pro ratolesti, dřevěné hračky, nábytek a pro ty nejmenší bude připraven nový concept  mimi. O jídlo a pití se vystavovatelé také postarají. Mezi dalšími projekty se objeví produkty pro domácí mazlíčky, kompostovatelné sáčky pro nákup ovoce a zeleniny.

Chuťové pohárky návštěvníků si také přijdou na své. Zastoupeny zde budou jak menší lokální gastro projekty, tak známé gurmet stálice. 

Kulturní doprovodný program letošního LEMARKETu nabídne řadu workshopů, přednášek a vystoupení o víkendu i během pracovního týdne.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky