Bezpečnost politiků: pancéřový vůz a odstřelovači k ochraně Merkelové i Macrona

TNBiz, 26.10.2018

Příjezdy a pobyt významných politiků samozřejmě provázejí přísná bezpečnostní opatření. Už dnes při příjezdu Angely Merklové a Emanuela Makrona konvoj vozidel doprovázely desítky policistů. Posíleny byly hlídky kolem letiště i v ulicích Prahy.

Stovky nasazených policistů, odstřelovači na střeše letiště a hlídky střežící ulice. Tak to vypadá, když do Česka přijíždí jedni z nejvyšších státních představitelů.

Příjezd Angely Merklové byl přísně tajný. Nikdo dopředu nevěděl, kudy konvoj s kancléřkou z letiště pojede.

"Veškerá opatření a uzavírky budou jen po nezbytně nutnou dobu. Z bezpečnostních důvodů nemůžeme být sdílnější ohledně detailů," uvedla mluvčí pražských policistů Andrea Zoulová.

Na příjezd německé kancléřky Angely Merkelové dohlíželo desítky ozbrojených policistů. Policejní auta hlídala i prostor kolem celého letiště, situaci navíc z vrchu monitoroval vrtulník.

Konvoj tvořilo 16 vozidel včetně motorek nebo sanitky. Kancléřka seděla v černém sedanu s tmavými skly a pancéřováním přesně uprostřed kolony. Ta projela i Evropskou třídou. Průjezd nijak nezkomplikoval dopravu. Přísná opatření panovala také na Hradčanech u Kramářovy vily.

Celý prostor kolem Kramářovy vily policisté obehnali železnými zábranami. Před budovou se objevilo i několik demonstrantů. Policisté je vykázali na chodník.

Podobná bezpečnostní opatření se očekávají při příjezdu slovenského prezidenta, amerického ministra obrany nebo francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, který do Prahy přiletěl vpodvečer.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy