Rozhodnutí o odebrání značky Regionální potravina z Plzně
Značka Regionální potravina je prestižní ocenění, které získávají jen kvalitní potravinářské a zemědělské výrobky. Vlastníkem a gestorem značky je Ministerstvo zemědělství, správcem je Státní zemědělský intervenční fond (SZIF).
Pokud dozorová organizace (Státní zemědělská a potravinářská inspekce a Státní veterinární správa) zjistí jakoukoli nesrovnalost, okamžitě situaci řešíme. V případě závažného pochybení se značka odebírá a informujeme veřejnost. Chtěli bychom spotřebitele ujistit, že na kontrolu oceněných výrobků klademe velký důraz. Dojde-li k odebrání značky, je to pro zákazníka důkaz, že o značku pečujeme a staráme se, aby se parametry, za které byl výrobek ohodnocen, neměnily.
Udělením značky posouzení kvality nekončí, ale naopak začíná. Kontrola Státní veterinární správy zjistila, že výrobek Královská klobása obsahoval nadlimitní množství benzo(a)pyrenu a PAH4, které vznikají nesprávným postupem při uzení a mohou být potenciálně karcinogenní.
V případě jakékoli pochybnosti v souvislosti s oceněnými výrobky, ať už se jedná o značku KLASA či Regionální potravina, se mohou spotřebitelé obracet na infolinku info@eklasa.cz. Každý podnět SZIF obratem řeší a předává dozorovým orgánům k prošetření. Cílem je zajišťovat, aby v portfoliu oceněných výrobků byly nabízeny jen skutečně maximálně kvalitní výrobky.Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tiskové zprávy
- Analýza: Hypoteční trh v březnu 2024
- Po mírném propadu z minulého týdne se stav zásob plynu v Česku stabilizoval a blíží se 55 % naplněnosti zásobníků, stav zásob oproti loňskému roku je nyní o 4 % vyšší
- Trendy v energetice – firmy rychle uzavírají nové smlouvy, fotovoltaiku už chtějí jen pro vlastní spotřebu
- Přes pokles úroků u hypoték zůstává nájemní bydlení ekonomicky výhodnější variantou
- Důvěra v českou ekonomiku roste, stavebnictví ale pokulhává. Krize do oboru přichází se zpožděním, tvrdí experti
- Hypotéky by mohly zlevňovat rychleji. Riziko snadného odchodu klientů ale pokles sazeb brzdí