U vánočního osvětlení do exteriéru je důležitá krása i bezpečnost

REKLAMA       Inzerce, 3.12.2018

Při výběru vánočních světelných dekorací je základním kritériem to, jestli vánoční osvětlení bude zdobit interiér anebo exteriér. Především v exteriéru je možné instalovat pouze dekorace splňující požadavky pro bezpečné venkovní použití. Důležitá je zejména vodotěsnost. Bezpečnost je v exteriéru velmi důležitou vlastností vánočního osvětlení. Proto byste měli světelné dekorace vybírat pouze u certifikovaných prodejců, kde máte jistotu, že vánoční osvětlení bude skvěle vypadat a také, že bude zcela bezpečné po vás, vaše děti i domácí zvířata.

 

Kvůli bezpečnosti se tedy nedoporučuje nákup vánočního osvětlení v tržnici, i přes jeho nízkou cenu. Na českém trhu máte na výběr i kvalitní a bezpečné světelné dekorace u seriózních prodejců, kteří za bezpečnost ručí bezpečnostními certifikáty. Například vánoční osvětlení DECOR od společnosti MARIMEX je zárukou bezpečného provozu vánočního osvětlení. Můžete si vybrat z mnoha typů vánočních světelných dekorací, které jsou bezpečné a navíc jsou díky LED technologii odolné proti otřesům a pádu. Jsou také velice úsporné – díky nízké spotřebě LED diod tak ve srovnání s klasickými žárovkami ušetříte až 90 % energie. Některé vánoční dekorace tak mohou fungovat na baterie, takže není nutné připojení k síti. Průměrná životnost LED diod je 2 000 hodin svícení.

Hitem letošních Vánoc je laserový LED projektor. Pohyblivé obrázky tvořené červeným a zeleným světlem se pohybují nezávisle na sobě a vytvoří tak na ploše vašeho domu v rozsahu 20 x 20 m velmi efektní vánoční osvětlení, které je nesrovnatelné s klasickými světelnými ozdobami. Při použití laserového projektoru navíc odpadá nutnost složité instalace a deinstalace. Projektor jednoduše na zahradě zapíchnete do země a vánočními motivy nasvítíte kteroukoliv část vašeho domu nebo zahrady. Projektor lze také naprogramovat a ovládat z tepla domova pomocí dálkového ovládání.

Pokud jste konzervativní a dáváte přednost klasice, pro venkovní vánoční světelné dekorace máte mnoho dalších možností.

50 m LED pásek je ideální pro ozdobení domu nebo zahrady. Můžete jej použít nejen v exteriéru i v interiéru.

Světelné LED řetězy můžete použít na ozdobení exteriéru domu i stromů na zahradě. Jsou v nabídce v různých délkách a barvách, s napájením ze sítě i na baterky.

Zajímavou variantou vánočního osvětlení jsou světelné rampouchy. V nabídce najdete sety s různým počtem rampouchů v různých délkách, s vícero světelnými efekty. Sety lze vzájemně propojit.

Dekorace na okno ve tvaru hvězd, sněhových vloček, sněhuláků, sobů či medvídků jsou skvělým doplněním vánoční atmosféry. Lze je umístit dovnitř i vně okna, na balkon i na zahradu. Povrch je potažen materiálem, který připomíná námrazu.

Světelné LED prskavky jsou velmi zajímavou variantou vánočního LED osvětlení. Díky 80 LED diodám a velikosti hvězdy s průměrem 40 cm vykouzlí neopakovatelnou vánoční atmosféru. Díky napájecímu kabelu v délce 5 m nejste omezeni prostorem.

Svítící 3D sněhuláci, sobi nebo medvědi z akrylu na zahradě skvěle doplní vánoční atmosféru. Největší radost z nich na Vánoce budou mít děti.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika