Světové trendy v bytovém textilu pro rok 2019

Letošní Heimtextil, největší textilní veletrh na světě, už odtajnil trendy v bydlení a designu na letošní rok. Můžeme je shrnout slovy uvolnění, návrat k přírodě a ekologii i hravost.

V každodenním ruchu a shonu podvědomě toužíme po kousku oázy a klidu, který nám poskytne relaxaci a zklidnění. Světoví návrháři interiérů a bytovém textilu letos sahají po jemných přírodních tónech, vyhýbají se velkým extravagantním tvarům a sytým barevným kombinacím. V kurzu pro letošní rok jsou jemné křivky i vzory, které příjemně působí na naši mysl. Návrháři stále tíhnou k přírodě, ekologii i užitkové estetice. Kladou důraz na trvanlivost a funkčnost materiálů, které nejenom zkrášlí interiér, ale zároveň budou sloužit řadu let. V bytovém textilu proto zažívá renesanci damašek – látka utkaná z nejjemnějších česaných přízí, kterou pro svou jemnost můžeme zaměnit s hedvábím. Oproti němu je však vytrvalec, damaškové povlečení a ubrusy vám jako nové vydrží přes dvacet let, zároveň vytváří v interiéru pocit luxusu a výjimečnosti. Z loňských trendů jsou stále v kurzu skandinávský styl a mikrodezén.

Právě pro kvalitu materiálů a špičkový design sklízí na světových veletrzích úspěchy i česká textilka VEBA, která dodává textil nejenom do luxusních hotelů či sídel popových hvězd či evropské smetánky, ale i českých domácností. Podívejte se, jak se trendy světových designérů bytového textilu prolínají s designem českých návrhářů.

Textil trenduje k návratu k přírodě i hravosti

Kolekce NORDIC froté, barva lososová

  


 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry