Někteří makléři začali s virtuálními prohlídkami bytů

3D skenování realizují makléři pomocí špičkové technologie Matterport. Za dva měsíce připravili virtuální prezentaci pro více než deset nemovitostí. „Při prodeji bytů v tom vidíme velkou budoucnost. V současné době jsou standardem profesionálně připravené fotografie, trojrozměrné skenování přidává prostorový vjem. Zájemci o byty to hojně využívají,“ prohlásil Martin Fojtík, provozní ředitel Fincentrum Reality.

První byty, které se nabízely prostřednictví virtuální prohlídky, se již prodaly. Konkrétně se jednalo o 3kk v pražských Nuslích nebo u Berouna. Na stránkách společnosti Fincentrum Reality každou nemovitost shlédlo přes 1000 lidí. „Je vidět, že tyto technologie poutají pozornost, což se projevuje také na rychlosti prodeje. Zároveň jsme si všimli, že realizovaných prohlídek nebylo o moc více než u bytů, které se pouze nafotily,“ dodal Martin Fojtík, podle kterého mohou virtuální prohlídky přitáhnout zejména vážné zájemce o byt. „A hlavně se tím mohou odstranit realitní turisti.

Oskenovat například stometrový byt trvá touto technologií méně než dvě hodiny. Důležité je, aby se v době procesu nikdo v pokojích nepohyboval. „Ze strany prodávajících je o pořízení 3D snímků velký zájem. V následujícím měsíci budeme takto prezentovat dalších deset bytů,“ tvrdil Martin Fojtík.

Pořízení virtuální prohlídky prodávajícího bytu vychází minimálně na 4000 korun. Musí se však jednat o nemovitost do 50 m². Nemovitosti o dvojnásobné ploše jsou o tisícovku dražší. Nad rámec ceny je možno objednat například půdorysy objektu, ponechání prohlídky na internetu na dobu delší než 1 rok a další.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry