Akční "jarňáky" a "vypečený" program nejen pro vaše děti

Mimo to se v centru seznámíte s maskotem KosmiQem

Ladíte plány na jarní prázdniny? Tak do nich přidejte zastávku v liberecké iQLANDII! Tým místních lektorů si totiž pro vás připravil skutečně vypečený program. Těšit se můžete jak na nové interaktivní exponáty, tak experimentální workshopy. Tušíte, jak dlouho vydržíte viset na hrazdě nebo jak vysoko vyskočíte? Dokážete balónek, který se vznáší na proudu vzduchu, provléknout skrz kruhový terč? To se dozvíte díky novinkám v expozicích. Navíc vás tu čekají stálice, jako třeba humanoidní robot Thespian, Solar Air Show či Hvězdná brána. V science centru k tomu slaví 150. výročí Mendělejevovy periodické tabulky, a to originálním workshopem, kterým vám odhalí „Tajemství prvků“.

„Během bádání návštěvníkům předvedeme, jak různé chemické prvky dokážou zbarvit plameny ohňů, nebo jakým způsobem se dá využít jód k rozluštění tajné zprávy,“ říká Petra Zákravská, programová manažerka science centra. Mimo to se v centru seznámíte s maskotem KosmiQem. Tím ale doprovodný program nekončí. Zapojit se můžete do badatelských aktivit či zajít do Planetária na některý z vybraných filmů – „Výprava ke hvězdám“, Cesta časem“ a „Astronaut“.

V sousedním iQPARKU, který je určen menším dětem a jejich rodičům, je zase naplánován program s roboty. V rámci hodinového workshopu si děti mohou naprogramovat robota housenku nebo včelku. Také tady přibyly nové exponáty – děti se třeba mohou těšit na obří Zvukovod.

Harmonogram:

iQLANDIA

Tajemství prvků – každý den do 16. 3. od 14 a 15 hodin, potom do konce března každý víkend ve stejnou dobu. Lístky na workshop k vyzvednutí na pokladně iQLANDIE.

PLANETÁRIUM

Výprava ke hvězdám – 10:30 a 18:00
Vesmírné horizonty – 12:00
Astronaut – 13:30
Cesta časem – 15:00
Všichni jsme hvězdy – 16:30

iQPARK

Roboti v iQPARKU – od 1. 2. a po dobu jarních prázdnin (od 4. 2. do 16. 3.), po zbytek března o víkendu denně ve 14 hodin v laboratoři. Lístky na workshop k vyzvednutí na pokladně iQPARKU.

 

IQLANDIA, o. p. s., Liberec je členem České asociace science center.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky