Zatraktivněte svůj byt před prodejem, využijte home staging

Jana Brožková, 11.3.2019
Home staging se snaží vypíchnout pozitivní prvky Prodej nemovitosti, ať už se jedná o byt či dům, vyžaduje čas, úsilí, objektivitu a znalosti. Vsaďte proto na službu home staging, která se zabývá přípravou nemovitosti k prodeji.

Oslovte experta

Home stager, tedy odborník, který vám pomůže nemovitost připravit k rychlému a výhodnému prodeji, vám ušetří spousty práce a vyšperkuje vaši nemovitost pro potencionální zájemce. „Každý člověk je zhruba po 2 letech života v domácnosti neschopen objektivně posoudit vzhled a vybavení svého domova. Je zcela normální, že máme sentimentální vztah ke svým věcem a nedokážeme se na ně dívat z perspektivy kupce. To nám obvykle brání vhodně investovat do vylepšení,“ vysvětluje Jana Ondrejková, jednatelka Bidli design. Pokud i vy patříte mezi ty, kteří ví, že by bylo dobré dát nemovitost před prodejem tzv. do pucu, jenže netušíte, kde začít a na co si dát pozor, vyplatí se vám zainvestovat do služeb home stagera.  

Home stager dokáže zázraky

„Profesionální home stager je zde v první fázi od toho, aby pomohl klientovi změnit pohled na celý obchod. S využitím svého know-how pak přetváří interiér k obrazu nikoli majitele, ale zájmu kupce,“ popisuje dále Ondrejková.

Home staging můžete uplatnit nejen u zařízených, ale také prázdných nemovitostí jako jsou například novostavby. „Může jít jen o lákavé uspořádání a barevné ladění dekorací. Součást profesionálního home staginguje je například i to, že se vymění rozbitá vodovodní baterie, nechá se opravit odřená zeď nebo se nově natřou vstupní dveře,“ říká Ondrejková.

Každá prodávaná nemovitost má své kladné i záporné stránky. Home staging se nesnaží negativa nemovitosti zakrývat nebo popírat, ale díky tomu, že vypíchne pozitivní prvky, odpoutává pozornost od těch nežádoucích. „Vlastně si tak trochu hraje s naší psychikou, ale každá investovaná koruna se díky kvalitní přípravě a prezentaci produktu obrací v zisk,“ uzavírá Jana Ondrejková.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Dům