Pražský Palác Špork mění majitele, koupila ho Generali

Budova má jedinečné architektonické řešení

Společnost Cushman & Wakefield zastupovala Generali Real Estate při akvizici Paláce Špork, unikátního projektu na Praze 1. Prodávajícím je společnost SEBRE, a.s. Cena nebyla zveřejněna. K podpisu smlouvy došlo dne 11.3.

Palác Špork, který má 10 000 m2, stojí přímo v centru Prahy nedaleko Prašné brány a Obecního domu. Spojuje ulice Hybernskou a V Celnici. Mezi jeho nájemce patří například prestižní advokátní kancelář Dentons či populární asijská restaurace SIA. Má téměř plnou obsazenost.

Budova má jedinečné architektonické řešení. Snoubí se zde původní historické prvky s moderním vzhledem současných nemovitostí. Na začátku dvacátého století zůstalo z původního barokního paláce po stavebních úpravách zachováno jen průčelí, za kterým tehdy vyrostl nový komplex budov Anglobanky. Její hlavní budovu navrhl významný český architekt Josef Gočár. Do současné podoby ji zrekonstruovala developerská společnost SEBRE, a.s.

Generali Real Estate je jedním z předních správců aktiv na světě, který ke konci roku 2018 spravoval na celém světě nemovitosti v hodnotě kolem 30 miliard eur. Společnost staví na odbornosti více než 450 expertů a pobočky má v hlavních evropských městech ve čtyřech makroregionech (jižní Evropa, západní Evropa, střední/severní Evropa a střední a východní Evropa). Společnost uplatňuje integrovaný business model a poskytuje komplexní služby v oblasti správy majetku.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy