Zklamala vás realitka? Neváhejte požadovat vrácení rezervačního poplatku! (18.3.2019)

 

Představte si, že jste konečně našli svůj vysněný dům, a aby vám ho nikdo nevyfoukl před nosem, složili rezervační poplatek realitní kanceláři nebo jinému zprostředkovateli. Máte pocit, že už máte dům jistý? Chyba lávky!

Do podobné situace se v září roku 2016 dostala i paní Patra z Kutnohorska. „Zprostředkovali jsem uhradila dohromady 10.000 . Ale nakonec ke koupi vůbec nedošlo, protože jsem zjistila, že nemovitost byla prodána někomu jinému bez mého vědomí,“ říká paní Petra.

Jelikož pro ni zprostředkovatel nic neudělal, žádala své peníze zpět! Ale i přes opakované urgovaní, se paní Petra nedomohla svého práva. Proto se obrátila na společnost Vaše nároky.cz, která se nevrácenými rezervačními poplatky zabývá.

Právník ze společnosti Vaše nároky.cz se k celé situaci vyjádřil takto: „Z důvodu prodání nemovitosti jinému zájemci došlo v zásadě k porušení povinnosti zprostředkovatele. Proto byl zprostředkovatel povinen navrátit klientce blokační depozitum v plné výši 10.000 .“

I přes argumentaci právníka odmítala realitka rezervační poplatek vrátit. Paní Petra se proto rozhodla dát případ k soudu. Soud nakonec rozhodl ve prospěch klientky. Paní Petře byla přiznána plná částka 10.000 , a navíc obdržela i 8 % úrok z prodlení. Po více jak dvou letech se tak dočkala svých peněz a všem ostatním vzkazuje, aby se zamítavým stanoviskem realitní kanceláře nenechali odradit. 

Společnost Vaše nároky.cz

pomáhá občanům získat finanční odškodnění, na které mají nárok v případě, že se stali obětí nepoctivého a nekalého jednání obchodníků, institucí či státu. Služby společnosti jsou nastaveny pro oboustrannou spokojenost tak, že za ně klient neplatí žádné poplatky a jedinou odměnou pro společnost je provize ze získané částky do maximální výše 25 % pouze v případě vyhraného sporu. Se společností Vaše nároky.cz tedy klient nic neriskuje, nic neztratí a může jen získat. Portfolio oblastí odškodnění, které společnost za klienty řeší, je opravdu široké, od kompenzace za zpožděný let, přes nevyplacenou mzdu, krácení pojistného plnění či reklamaci dovolené, až po náhradu škody za pochybení lékaře.

Více informací na: www.vasenaroky.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bydlení rubrika