Povzbuďte svůj organismus, jaro vyžaduje energii

Stačí změnit vaši životosprávu Zejména na jaře byste neměli zapomínat na celkovou regeneraci. Dopřejte si dostatek vitaminů, pohybu a hydratace, které vaše tělo po únavné zimě tak potřebuje. Jak změnit denní návyky v ty zdravé? Není potřeba dělat náročná rozhodnutí, k jejichž naplnění se nemůžete odhodlat, stačí změnit pár maličkostí, které zlepší vaši životosprávu.

- Dopřejte si pohyb: Pokud namítnete, že nemáte na dostatek pohybu čas, zkuste vyměnit městskou hromadnou dopravu a auto za chůzi. O víkendu se místo sledování televize můžete vypravit na malý výlet s procházkou. Venkovní počasí k tomu navíc již opravdu láká. Chybu samozřejmě neuděláte, ani když si půjdete zahrát s přáteli oblíbený sport či zaběhat.

- Pijte dostatek vody: Nezapomínejte, že naše tělo je složeno především z vody a jeho dostatečná hydratace je velmi důležitá. Vyměňte slazené nápoje za čistou vodu, a pokud možno, zkuste omezit kávové nápoje.

- Nastartujte své tělo vitaminy: Zkuste si místo hranolků dopřát jako přílohu malý salát. Vyhněte se smaženým pokrmům a raději si dejte listovou zeleninu. Ráno si můžete připravit k snídani například salát z čerstvého ovoce. Zeleninový salát zase může být skvělou lehkou večeří. A jablko či banán si můžete vzít s sebou na svačinu, vaše tělo vám určitě poděkuje více, než kdybyste si dali sušenku. Pokud byste chtěli příjem vitaminů podpořit, kupte si některý z komplexních doplňků stravy – tak si budete jisti, že vaše tělo získá vitaminů dostatek.

www.double-u.cz




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky