Asi poslední šance si zalyžovat, většina areálů po víkendu zavře

TNBiz, 29.3.2019

Podle meteorologů nás sice čeká jarní víkend, ale lyžařská sezóna ještě nekončí. Lyžovat se prý dá u nás ještě na zhruba 30 místech. A někde to údajně půjde až do dubna.

V nížinách to vypadá, že zima je dávno pryč. Po polích se prohánějí stroje zemědělců, na cyklostezky vyrazili milovníci kolečkových bruslí, první jarní kilometry už nahánějí ti, kteří po zimě oprášili bicykly.

V pátek odpoledne se na Zlínsku rtuť teploměru vyšplhala k 15 stupňům. Víkendové počasí slibuje až 20stupňové teploty. Většina lyžařských areálů už boj s teplem vzdala a sezónu ukončila. Přesto - stačí sednout do auta a vyšplhat o pár stovek metrů výš.

Na horách jaro ještě nemá šanci - třeba jako na Pradědu v Jeseníkách. "Podmínky máme pořád ideální, svítí sluníčko, přes dva metry sněhu, sezóna bude ještě pokračovat do 30. dubna," prozradil vlekař Štefan Hlučan. Modrá obloha a teploty kolem pěti stupňů ale už lákají jen ty nejskalnější nadšence.

Meteorologové navíc slibují teplý a prosluněný víkend. "Podmínky nadále vynikající, lyžovat chceme do konce března, potom uvidíme," sdělil provozovatel lyžařského areálu Josef Kocurek.

I přes pokročilé datum se ještě lyžuje ve více než 30 areálech. I díky na sníh bohaté zimě je ho mnohde stále víc než dost, někde i hodně přes metr. Přesto po tomto víkendu nabídka notně prořídne.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky