D55: staví se další úsek, uleví se hlavně Otrokovicím

Řidiči na východě Moravy se po letech příprav dočkají dalších kilometrů dlouho očekávané dálnice D55. Ta má v budoucnu propojit Olomoucko s jihem Moravy. Stavbaři momentálně pracují na úseku jižně od Otrokovic na Zlínsku.

Tímto úsekem v podstatě dokončí i obchvat města. Ten je totiž už několik let hotový jen z části a velmi silnou dopravou trpí hlavně otrokovická místní část Kvítkovice.

Na tento budovaný tří kilometrový úsek naváže po letech peripetií s výkupy pozemků i část budoucí dálnice do Starého Města u Uherského Hradiště. Ta by měla vznikat už v příštím roce.

 

Velmi nadějně vypadá i stavba dál na jih, a to k Moravskému Písku. Za to pravým opakem je dálnice D49. Ta má vést už z hotového dálničního křížení u Hulína na Holešov, Fryšták a dál ke slovenské hranici.

Od slavnostního zahájení stavby už uplynulo deset let, ale ani výročí nic nemění na tom, že se stavba vůbec neposunula. Už dávno se po D49, alespoň v některých úsecích, mělo jezdit. Výstavbu ale blokují neustálé průtahy aktivistů kvůli nejrůznějším živočichům na trase dálnice. Už to řeší i soudy.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy