Pozvánka k slavnostně prostřenému velikonočnímu stolu

Zaměřte se také na drobné květinové detaily

Velikonoce jsou kromě křesťanského svátku také oslavou jara. Po čtyřicetidenním půstu končí doba ticha a odříkání a přichází nový začátek. Teploty už nepadají do mrazivých hodnot, dny jsou delší, stromy a keře již nesou první pupeny. Příroda se definitivně probudila a je potřeba to oslavit.

Ať už připravujete slavnostní oběd s rodinou na neděli nebo na Velikonoční pondělí očekáváte zástupy koledníků, určitě toužíte po tom, aby slavnostní tabule působila co nejvíce „jarně“. Kromě spousty typických dobrot a kraslic jistě přispěje k tomu, aby se hosté u stolu cítili co nejlépe. Obzvlášť pěkné je, pokud počasí dovolí uspořádat nevšední událost venku, na terase nebo na zahradě uprostřed ožívající přírody. Jak tedy vyzdobit stůl, aby vás dostal do slavnostní nálady? A jaké jsou dle floristů trendy pro letošní jarní sezónu?

Již několik let jsou sázkou na jistotu přírodní materiály, jednobarevné textilie a čerstvé, typicky jarní květiny. Co se týče barev, nejsou zde žádné limity a záleží jen na vašem vkusu, zda se rozhodnete pro jemné pastelové tóny nebo něco výraznějšího. Nezbytností by ale měl být ubrus; pokud máte dřevěný stůl, postačí doprostřed natáhnout běhoun v jarní barvě. Krásně bude vypadat žlutá nebo zelená, zvolíte-li výraznější dekorace, zůstaňte raději u neutrální bílé. A nezapomeňte ani na milé ozdobné prvky – kraslice, zajíčci nebo kuřátka jako nedílná součást velikonoční výzdoby potěší u stolu každého.

Stůl plný květin

Uprostřed stolu nesmí chybět dominantní kousek. Něco, co ihned přitáhne pozornost vašich hostů do centrálního bodu – velká kytice ve váze, ozdobený velikonoční věnec nebo originální květinová dekorace. Můžete nastavit i několik vrcholů s menšími květinovými úpravami. Tuto květinovou ozdobu si můžete objednat a nechat doručit až k vám domů od těch nejlepších floristů ze sítě Fleurop. Navrhnou vám ji podle vašich vlastních barevných nápadů a přání konkrétních květin. Ušetříte tak čas sháněním jednotlivých dekorací a vyhnete se zklamání z vlastního nepovedeného aranžmá.

Pro toto období se dokonale hodí sedmikrásky, narcisky či tulipány v kombinaci s pomněnkami, ozdobnými peříčky a křepelčími vajíčky. Pokud chcete dát své velikonoční tabuli osobní dotek, zaměřte se také na drobné květinové detaily. Z ubrousků můžete například snadno složit kapsy na příbory a doplnit je jemnými květinami jako jsou pomněnky a krokusy. Ve vázách nezapomeňte ani na mladé větvičky břízy, jívy, kočičky nebo zlatice.  S trochou citu pro hezké drobnosti tak připravíte velikonoční stůl, jenž vaše hosty zaujme každým detailem. 

 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky