Jarní trendy pro náš domov podle světových designérů

Domov jako oáza klidu, návrat k přírodě a ekologii či k nostalgii starých časů, ale i hravost a elektrizující barvy. To vše přinesl letošní Heimtextil – největší textilní veletrh na světě, který každoročně představuje světové trendy v bydlení a designu pro následující období.

Pro jarní kolekce se světoví návrháři nechali inspirovat přírodou a přírodními barvami. Pohrávají si s výraznými motivy květin a s jasnými i tlumenými odstíny modré, zelené i žluté.

Více než na striktní diktát vzorů a barev se však zaměřují na trvanlivost a funkčnost materiálů, které nejenom zkrášlí interiér, ale budou sloužit řadu let, což vnímají jako přínos pro ekologii a budoucnost. V bytovém textilu proto zažívá renesanci damašek – látka utkaná z nejjemnějších česaných přízí, kterou pro svou jemnost můžeme zaměnit s hedvábím. „Oproti němu je však vytrvalec, damaškové povlečení a ubrusy vám jako nové vydrží přes dvacet let, zároveň vytváří v interiéru pocit luxusu a výjimečnosti,“ říká Hana Šrůtková z české textilky VEBA, která dodává bytový textil z kvalitního damašku do celého světa.

Další trend s názvem EMBRACE INDULGENCE, který mezinárodní experti představili na letošním Heimtextilu, by se dal pojmout jako nostalgie krásných časů. Při vytváření nových kolekcí se návrháři inspirovali úspěšným designem z dvacátého století. Jednoduchý čistý styl s barevnými solitéry vytváří pocit příjemného a útulného interiéru. Opět používají vysoce kvalitní materiály a prvky dekorativního umění, což je podle nich vize luxusu v moderním pojetí. Typickým příkladem tohoto trendu je například kolekce Primavera z dílny českých návrhářů společnosti VEBA, která kombinuje lístky a květy sasanek s geometrickými vzory módními v šedesátých letech minulého století.

Bytový textil z kvalitního damašku

FOTO VEBA: Kolekce Primavera - damaškové ložní povlečení z nejjemnějších česaných přízí s nežehlivou úpravou „Easy Care“




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry