Konec čekání ve frontách? Zásilkovna spouští přímou konkurenci České poště

TNBiz, 23.4.2019

Logistická firma Zásilkovna spouští službu, kterou bude přímo konkurovat České poště. Od středy budou moci jejím prostřednictvím posílat zásilky i fyzické osoby. Ceny začínají na 65 korunách a potřeba bude jen mobilní aplikace.

Celý postup bude poměrně jednoduchý. Zákazník si do mobilu stáhne aplikaci Zásilkovna a zadá registrační údaje, kterými budou jméno, telefon a e-mail. Stačí to jen jednou, při každém dalším přihlášení si aplikace bude údaje už pamatovat. Služba doručení mezi zákazníky se nazývá Mezi námi.

Při samotném odesílání zásilky vyplní zákazník údaje o odesílateli, vybere cílové výdejní místo, zvolí případné další služby (například dobírku) a zaplatí platební kartou online. Pak už stačí jen zásilku zabalit, donést na jakékoliv podací místo a obsluze sdělit identifikační údaje.

Obsluha následně vytiskne příslušný štítek, nalepí ho na balíček a od zákazníka ho převezme. "Na samotném podacím místě stráví zákazník pár desítek vteřin, vše ostatní dělá z pohodlí domova. Žádné dlouhé čekání ve frontách, žádné vypisování zbytečně dlouhých papírových formulářů," uvedl výkonný ředitel Ondřej Žák.

Doručovací doba bude podle Žáka průměrně jeden až dva dny. V první vlně, od středy 24. dubna, bude možné posílat zásilky na výdejní místa, kterých je po republice více než 1800. V druhé vlně plánuje Zásilkovna doručovat balíky a další zásilky až do domu.

Cena začíná na 65 korunách do maximálního rozměru 50 cm u nejdelší strany, přičemž hmotnost nesmí přesáhnout čtyři kila a součet délky, šířky a výšky nesmí být větší než 120 cm. Nadměrné zásilky, které mají maximální rozměr do 120 cm a váhu do deseti kilo, budou stát od 91 korun. Ty ještě větší od 250 korun.

Každá zásilka bude mít automaticky hodnotu 300 korun, ale zákazník si může zvolit vyšší hodnotu - za každou stovku zaplatí 50 haléřů navíc. Pokud budete chtít poslat zásilku na dobírku, dáte ještě o 19 korun více.

"Uvedením ceny zásilky se zákazníkovi usnadní proces případné reklamace, při ztrátě zásilky mu Zásilkovna totiž jednoduše vyplatí udanou hodnotu bez toho, aniž by musel předložit doklady o pořizovací ceně zboží a další dokumenty," uvedl mluvčí Zásilkovny Kamil Chalupa.

Kromě České pošty získají ve středu přímou konkurenci také doručovatelské firmy PPL, DPD, GLS nebo Geis. Doručení nejmenší zásilky na pobočku České pošty v současnosti stojí 109 korun, přímo k adresátovi 129 korun.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy