Bagr se utopil v bahně teplického rybníku, už podruhé

TNBiz, 18.5.2019

Ještě neuběhly ani dva týdny a bagr, který čistí dno zámeckého rybníka v Teplicích, se v bahně podruhé utopil. Tentokrát si ale obsluha těžkého stroje poradila velmi rychle a bagr na břeh dostala během několika minut. Vypuštěný rybník bude těžká technika čistit ještě několik měsíců, podle místních se tam několikametrové nánosy tvořily přes sedmdesát let.

"To sjelo jako lavina a zavalilo mi to bagr a jak jsem se zkoušel otočit, tak jsem šel s bagrem níž a níž," popsal bagrista Miroslav Srb.

Poprvé svůj stroj v bahnitém dně utopil bagrista Míra na začátku května. Tehdy také odstraňoval nánosy bahna. Záchrana stroje protáhla na dva dny a televize Nova byla u toho. Míra slíbil, že jestli stroj zapadne znovu, ozve se.

A slib splnil. Tentokrát měl ale mnohem víc štěstí a stroj byl za pár minut venku. "To nejhorší už máme za sebou, už jsme se ponaučili s tím, jak nám zapadl bagr," shrnul Srb.

Na dně rybníka leží tisíce tun bahna. Denně se ho odsud odveze deset plných tater. Bahno se vysuší a zřejmě najde další uplatnění jako hnojivo. Na očekávané výbušniny z druhé světové války prý ale zatím nenarazili. "Tu jsme nenašli, ale jsou tam takový nějaký drobnosti. Například mince z roku 1939,“ přiblížil Srb.

Dostat těžké bahno ze dna na korbu nákladního auta není snadný úkol. Jsou na to potřeba dva bagry, které si musejí společně pomáhat. Chvílemi to vypadá jako ladný tanec. Vyčistit dno prý potrvá přibližně 4 měsíce, ale další dva roky se bude rybník zpátky napouštět.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy