Lehké recepty z čerstvých surovin: jemný mrkvový krém

Horký začátek června a nadcházející letní sezóna si říkají nejen o odlehčený šatník, ale také o lehké receptyplné čerstvé zeleniny a kvalitních surovin z našich luhů a hájů. Nechte se inspirovat recepty na pokrmy, které zasytí, ale zbytečně nezatíží.

Recept na jemný mrkvový krém

Mrkvový krém chutná malým, stejně tak i dospělým a je hotový dřív, než bys řekl mrkvička! Stačí doma najít pár mrkví, cibuli a bramboru a za pár minut máte vydatnou a velmi zdravou polévku, která zahřeje a zasytí. Zelenina je nejzdravější v syrovém stavu, u mrkve to však naštěstí tak úplně neplatí. Karotenoidy a lykopeny, přírodní antioxidanty, které se při vaření mrkve uvolňují, může tělo v této podobě přijímat mnohem efektivněji. Vařením se neztratí ani velké množství vlákniny, vitamínů a jiných užitečných látek,
z nichž jsou nejdůležitější právě betakaroteny.

Množství: 4 porce

Doba přípravy: 30 minut

Lehký letní recept pro horký červen

Ingredience:
600 ml zeleninového vývaru

4 mrkve

1 malá petržel

½ stroužku česneku

1 malá brambora

1 malá cibule

200 ml smetany ke šlehání

hrst petrželové natě

slunečnicový olej

sůl

čerstvě mletý pepř

 

Postup:

1. Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět cibuli.

2. Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, bramboru a petržel, chvíli restujte a přihoďte orestovaný česnek.

3. Zalijte vývarem a zhruba 15 minut vařte. Přilijte smetanu.

4. Vše dobře rozmixujte a ochuťte solí a pepřem. Podávejte s nasekanou petrželovou natí.

Tip: vyzkoušejte BIO mrkvičku z Ekoparmy Deblín, více o Ekoproduktech na www.mysmebio.cz

 


 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend