Recepty z nových brambor: cuketovo-bramborové placky
Sklizeň raných brambor v Česku právě začala. V obchodě je nejlépe poznáte podle tenké loupající se slupky. Obsahují méně sušiny. Nejlépe chutnají, když jsou uvařené ve slupce na tzv. loupačku. Z brambor se dají kouzlit ale i jiné recepty.
Recept na cuketovo-bramborové placky
Placky, bramboráčky nebo lokše. Názvů pro bramborové lívance je mnoho, stejně jako receptů. Tenhle je zvláštní v tom, že základem je bramborová kaše. Pokud vám tedy zbyla třeba z předchozího dne, využijte ji do nového jídla.
Porce pro:
2 osoby
Délka přípravy:
30 minut
Ingredience:
300 g cukety
2 střední vejce
2 stroužky česneku
200 g bramborové kaše
1 lžíce hladké mouky
olivový olej
Postup:
Nastrouhejte cuketu na hrubém struhadle a poměrně hodně nasolte (až přesolte), takto nechejte cuketu "potit" alespoň půl hodiny. Cuketa zatím za pomoci soli pustí přebytečnou vodu, kterou následně slijte a cuketu vyždímejte téměř do sucha. Přidejte prolisovaný česnek, vejce, mouku a bramborovou kaši. Vše důkladně promíchejte v řídké těsto. Nakonec osmažte na trošce oleje.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Dokonalé cappuccino z rostlinného mléka? Zvládnete to i doma
- Polévka z červené čočky a pečených batátů s kokosovým mlékem. Nikdy neuvaříte dvakrát stejnou (audio)
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu